APN se oglasio o Banožićevom kreditu i o tome da ministar već ima nekretninu

Vijesti 26. tra 202316:35 1 komentar
N1

Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) oglasila se o subvencioniranom kreditu za koji je aplicirao ministar obrane Mario Banožić.

Goran Golenić, pomoćnik direktora APN-a, izjavio je kako oni jednako gledaju na sve zahtjeve. “Bilo da se radi o državno dužnosniku, novinaru, doktoru ili bilo kome drugom”, rekao je.

“Stručno povjerenstvo pregledava zahtjev prema redoslijedu zaprimanja, tako da je i ovaj zahtjev Banožića koji je 1334. po redu. Dakle toliko je korisnika obrađeno prije Banožića”, dodao je.

Golenić je rekao da nemaju evidenciju o tomu je li bilo još zahtjeva od strane državnih dužnosnika.

“Po zakonu o subvencioniranju, što se tiče vlasništva jedne nekretnine koja ne udovoljava adekvatnom stambenom pitanju, je moguće da korisnik prijavi nekretninu i onda ju proda u roku godine dana. Bitno je da li je stan ili kuća nije veća od one za koju se prijavljuje kredit”, rekao je.

“Oni koji nemaju nekretninu su više na toj listi i maju neko pravo prvenstva”, dodao je.

Podsjetimo, Banožić je u izjavi za Hinu, vezano za napise u medijima kako mu je preko APN-a odobren subvencionirani kredit od 100.000 eura za izgradnju nove kuće u Vinkovcima, podsjetio da je u skladu s odredbama Zakona o sprječavanju sukoba interesa zatražio mišljenje od Povjerenstva koje nije pronašlo nikakvu zapreku za podizanje subvencioniranog stambenog kredita.

Ministar je precizirao da je podigao stambeni kredit u komercijalnoj banci jer, kako tvrdi, nema dovoljno vlastitih sredstava za gradnju obiteljske kuće u Vinkovcima.

Dodao je da u pogledu prava na subvenciju APN-a zadovoljava sve kriterije sukladno Zakonu.

“Kako sam i najavio, neću prihvatiti niti koristiti ovo pravo ako bih time, kao član Vlade, oduzeo nekome drugom građaninu mogućnost subvencije APN-a”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.