Bakić: Čovjek osjeti susramlje od podilaženja i međusobnog repliciranja zastupnika HDZ-a

Vijesti 20. lip 202418:09 2 komentara

Saborski zastupnik Možemo! Damir Bakić gostovao je u Newsroomu kod Domagoja Novokmeta gdje su razgovarali o sedmosatnoj saborskoj raspravi o obnovi nakon potresa u Zagrebu i na Baniji.

Bakić ističe da su dvije glavne poruke koje treba uzeti s današnje rasprave.

“S jedne strane, ne zaboravimo da smo više od četiri godine udaljeni od zagrebačkog potresa, i tri i pol od petrinjskog i još uvijek mnogi naši sugrađani i mnoge obitelji žive izvan svojih domova jer oni još uvijek nisu obnovljeni. To je porazno i za to nema racionalnog rješenja i nema opravdanja.”

“S druge strane, činjenica je da nakon dvije ili dvije i pol godine tapkanja u mjestu, smo lani konačno pokazali neki napredak i to daje barem neku nadu, neki optimziam da će ta obnova krenuti efikasnije dalje”, dodaje Bakić.

Ministar graditeljstva Branko Bačić u Saboru je na raspravi rekao da se troši sedam milijuna eura dnevno za obnovu, ali to nije konkretno koliko se troši na obnovu, već je stvar budžetiranja.

“To je tako da se možda impresionira slušateljstvo ili još više njegovi kolege saborski zastupnici. Tu je naravno bilo puno nesporazuma. Kao jedan od nesporazuama je da je to sve napravio HDZ i vlada RH na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, da naprosto sve zasluge za sve što je dobro učinjeno snonsi HDZ i vlada, a sve što je loše je eto tako, dogodilo se. Njihov uobičajeni diskurs, ne bih se oko toga previše uzbuđivao.”

Bakić se osvrnuo na učestalo međusobno repliciranje zastupnika HDZ-a u Saboru.

“Taj dio je posebno težak za podnijet nekad. Nije sadržajno jako naporan ili jako bogat, ali stvarno čovjek ponekad osjeti susramlje od tog podilaženja i međusobnog repcliciranja kojemu je jedini cilj je da se zastupnici HDZ-a međusobno pohvale, polaskaju si ili si daju priliku da još nešto dodatno kažu u slavu svojih uspjeha. To je ponekad stvarno teško gledati. Nemam nikakvo razumijevanje za takvu vrstu parlamentarnog rada.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare