Bakić: U interesu nam je da se situacija u SDP-u čim prije stabilizira

Vijesti 28. srp 202109:59 > 16:29 0 komentara
bakić nenad
N1

Saborski zastupnik i zatupnik u zagrebačkoj Gradskoj Skupštini Nenad Bakić komentirao je aktualne teme u Novom danu N1 televizije.

O preuzimanju pozicije druge političke stranke u državi od SDP-a, Bakić kaže: “Raduju nas ovi rezultati, ali ankete ja samo anketa. Ne zanosimo se time, točno znamo što nas je dovelo do ove potvrde birača, to je golem rad i znamo što nam jedalje činiti.”

“Imali smo nekoliko stranaka koje su zabljesnule, gotovo meteorski se digle. Te su stranke strelovito rasle račujući na protestne birače. To je i doprinijelo nekom naglom padu”, objašnjava.

Na pitanje što se dogodilo na ljevici na kojoj se SDP već dugo bavi sam sobom, Bakić kaže: “To je već pitanje za političke analitičare. Mislim da možemo konstatirati da se SDP muči organizacijski i programski i to u konačnici ima efekt da se ne bave političkim sadržajem. Mislim da je to prvi razlog zašto je pala potpora među biračima.”

“Prije svega, mi i SDP smo po mnogo čemu slični, mi smo politički konkureti, ne neprijatelji. U Gradu Zagrebu je ta suradnja zasad izvrsna. Mogu reći da je naša suradnja u Skupštini skladna i čvrsta. Naši programi su u tom pogledu vrlo podudarni i nema prijepora što učiniti i kako”, kaže Bakić.

“Nama je u interesu da se situacija u SDP-u čim prije stabilizira”, kaže Bakić.

O situaciji u Domovinskom pokretu, kaže: “Dijelom, to što se događa u DP-u ima veze s prirodom desnice, naših stranaka na desnom dijelu političkog spektra. Vidljivo je da je prva, druga i najvažnija tema desnim strnkama državna. Ako analiziramo njihove teme vidi se nagli i strmi pad interesa za lokalne teme. Manjinska prava, ljudske slobode su teme koje njih vrlo malo zanimaju. Po prirodi stvari, u natjecanju tko će biti najautentičniji tumač te brige za nacionalno to rezultira takvim gibanjima na desnoj strani spektra”. Bakić podsjeća i na prošle parlamentarne izbore govoreći da nigdje nije bilo takve žestine kao na desnoj strani spektra.

“U finišu lokalne kampanje smo doživjeli čitav niz objeda i insinuacija od strane DP-a. Bitno je da svako snosi odgovornost za ono što govori i kako se ponaša u javnom prostoru”, kaže.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!