Banožić ima sreće: Sud u Vinkovcima objasnio kako su tako brzo riješili predmet

Vijesti 19. srp 202314:58 4 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić velike je sreće jer je za samo jedan dan uspio riješiti status svoje hipoteke, bez obzira na štrajk u pravosuđu koji traje već sedam tjedana. Kako su javila 24sata, zahtjev za upis založnog prava, odnosno hipoteku riješeno mu je u jednom radnom danu.

Pitali smo Općinski sud u Vinkovcima kakva je situacija u toj instituciji s obzirom na štrajk i glasnogovornica je u odgovoru objasnila da je od šest zemljišnoknjižnih referenata samo jedan u štrajku.

Zato se, kako nam kažu sa suda, i dosad promptno rješavali sve takve zahtjeve građana, neovisno o njihovoj funkciji ili statusu.

“Od ukupno šest zemljišnoknjižnih referenata Zemljišnoknjižnog odjela u Vinkovcima, jedan je na bolovanju dok je jedan u štrajku. Četiri zemljišnoknjižna referenata redovno rade”, stoji u odgovoru Općinskog suda.

“Od 5. lipnja 2023. (početka štrajka službenika i namještenika u pravosudnim tijelima) u zemljišnoknjižni odjel u Vinkovcima je zaprimljeno 90 prijedloga za upis založnog prava na nekretninu te su svi uzeti u rad odmah po primitku, po redu primitka, i svi su riješeni. Jedan od prijedloga te vrste bio je i prijedlog gospodina Marija Banožića, podnesen zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Vinkovcima, 15. srpnja 2023., putem sustava ZIS koji je premet riješen 17. srpnja 2023. u 10 i 26 sati”, dodaje se.

Napominju da Banožićev zahtjev nije bio jedini te da je riješen još jedan isti zahtjev pristigao tih dana:

“Navedeni prijedlog je bio jedini zaprimljeni prijedlog te vrste 15. srpnja 2023., dok je 17. srpnja 2023. u 8 i 31 sati, zaprimljen istovrsni predmet drugog predlagatelja koji je riješen 17. srpnja 2023. u 11 sati. Napominjemo kako su predmeti uknjižbe tereta na nekretnine, predmeti hitne naravi i rješavaju se odmah, bez obzira na štrajk, te je uobičajeno da se riješe na dan primitka.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare