Banožić odgovorio Milanoviću: Izveo predstavu da bi izbjegao odgovornost

Vijesti 24. velj 202315:40 3 komentara
N1 / Ilustracija

Ministar obrane Mario Banožić odgovorio je u petak na optužbe predsjednika Zorana Milanovića kako brine o sebi, ali ne i vojsci, poručivši kako je predsjednik izveo predstavu kako bi izbjegao odgovornost te da je u izjavi trebao iskazati sućut ukrajinskom narodu.

Ministar je nakon sjednice Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a rekao kako predsjednikovu današnju izjavu za medije ne bi  nazvao izlaganjem, nego laganjem.

“Ovu predstavu danas je izveo prvenstveno da bi izbjegao odgovornost, a to je da je na današnji dan prije godinu dana Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu i njegovo danas obraćanje je trebalo biti to da iskaže sućut ukrajinskom narodu i osudi Rusiju”, rekao je Banožić.

Ocijenio je kako to Milanović iz nekog razloga ne može već godinu dana izreći pa mu je bilo lakše opet “iznijeti hrpu neistina i omalovažavati” i njega i sustav vojske.

Milanović je rekao kako se u rješavanju stambenog zbrinjavanja hrvatskih vojnika nije napravilo ništa, ali se zato Banožić pobrinuo za sebe.

“Ja sam dužnosnik koji ima pravo na stan koji će isti taj stan vratiti nakon završetka dužnosti”, poručio je.

Dodao je i kako se stambeno zbrinjavanje sustavno rješava u HV-u i ima svoju problematiku koja se vuče od razdoblja iza Domovinskog rata.

“Hoće li to značiti da sutra netko može kupiti stan povoljnim uvjetima ili ne, to sada nije bitno. Ono što mene zanima je transparentnost”, rekao je, dodavši kako je transparentno i dobio stan temeljem zakona.

Govoreći o gradnji kuće u Vinkovcima, Banožić je rekao kako ima sve potrebne građevinske dozvole, a gradilište je uredno otvoreno i prijavljeno te nema zakonskih zapreka.

“Gradim kuću u Vinkovcima, tamo gdje sam rođen i gdje ću se vratiti nakon završetka ovog mandata. U Zagrebu sam podstanar u državnom stanu, uredno plaćam sve ono što je propisano i taj ću stan vratiti nazad”, poručio je.

Što se tiče APN-a, Banožić naveo je kako je tražio mišljenje Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je nedvosmisleno reklo kako ima pravo kao svaki građanin koristiti tu mjeru.

“Onog trenutka ako se pojavi građanin kojem bi ja uzeo potporu, ja ću odustati”, najavio je.

Naveo je i kako nije slušao predsjednikov govor.

“Mislim da svatko tko imalo drži do sebe, svog razuma, ne može slušati tu količinu ružnih riječi. Svatko tko iole promatra predsjednika države kao instituciju zna da se tako osoba ne smije ponašati”, ocijenio je Banožić.

Govoreći o razlici u stavovima što se tiče politike prema Ukrajini, rekao je kako je Vlada od prvog dana jasno stala na stranu ukrajinskog naroda koji preživljava najteže trenutke i kojem treba pomoć.

“Milanović kao političar kojeg prate međunarodni mediji je puno puta izrekao oprečne stavove koje ne može opravdati, mogu jedino zaključiti da je nekome dužan”, istaknuo je.

Ponovio je kako je HV-u naštetilo odbijanje obuke ukrajinskih vojnika.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare