Bauk: Milanović ponekad provocira kako bi izazvao reakciju

Vijesti 29. srp 202215:43 > 15:432 komentara
Izvor: N1

Saborski zastupnik SDP-a Arsen Bauk za N1 je komentirao nesuglasice između predsjednika Zorana Milanovića i zastupnika romske i 11 drugih nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Veljka Kajtazija.

Komentirao je izjavu predsjednika, u kojoj je govoreći o smjernicama Vlade o uštedi energije rekao “ako ćete staviti klimu na 25, onda je radije prodajte Romima. Klima ne radi na 25”. Izjava je naišla na brojne osude.

“Nije preporučljivo davati izjave u tom smislu, jer se potpuno zasjeni ono što je rečeno, a kritizirao je Vladine mjere. Meni je bilo kakva anti manjinska priča nespojiva s našim predsjednikom. Sjećam se da sam kao ministar od njega dobivao najizazovnije zadaće na temama zaštite manjinskih prava. Rekao bih da se radilo o šali”, rekao je Bauk.

VEZANE VIJESTI

Kaže da ne smatra kako se radilo o uvredi.

“On doista ponekad provocira kako bi izazvao reakciju, ali ovdje nije slučaj o tome. Ovdje je bez nekakve obaveze ubačena ta rečenica. moram priznati da sam se i sam začudio kada ju je izgovorio”, navodi Bauk.

Kaže da su Milanovića “prije nekoliko mjeseci proglašavali vođom desnice, kada je iznio svoja tri jasna stava”.

“Jedan je da treba zabraniti ‘za dom spremni’, drugi da je Josip Broz Tito jedan od najvećih Hrvata 20. stoljeća, a treći da se na ovim prostorima treba prestati optuživati za genocid”, rekao je Bauk.

Navodi da “predsjednik ne odstupa od tih stavova”.

“Ja bih bio prvi koji bi ga kritizirao kada bi, ali bilo kakvo odstupanje od tih temelja mi je nespojivo s njim”, rekao je Bauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar