Bauk: Više nije vijest ako je uhićen iz HDZ-a, vijest je ako nije

Vijesti 27. lis 202217:03 0 komentara
N1

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk u Newsroomu je komentirao aktualna politička pitanja.

Osvrćući se na ministra Vilija Beroša, koji je danas predstavio prijedlog reforme zdravstva u jednom od svojih rijetkih javnih istupa u posljednje vrijeme, Bauk se našalio:

“Kada smo jednom uputili zahtjev za njegovo razrješenje, da smo ga spasili od smjene. To je bilo davno, ne znamo kako ga možemo sada spasiti, ako možemo, neka se javi.”

VEZANA VIJEST

Komentirao je i pristanak HDZ-a da se na Odboru za gospodarstvo javno sasluša Davor Filipović.

“Mislim da su shvatili da bez obzira na njihove pokušaje, ono što je rečeno na Antikorupcijskom vijeću je djelovalo dosta uvjerljivo. Događaji koji su uslijedili nakon događaja koje su opisivali oni koji su svjedočili, pokazali su da je velika vjerojatnost da se to dogodilo. Mislim da iz jedne nekontrolirane situacije na Antikorupcijskom vijeću žele to prebaciti u koliko-toliko kontrolirane uvjete na matična radna tijela gdje imaju većinu”, kazao je Bauk.

Napomenuo je da je u trenutku pljačke u Ini ministar Filipović bio član Nadzornog odbora zbog čega nije bio toliko operativno uključen.

“Bit će korisno čuti, a o ukupnom dojmu moći ćemo suditi kada vidimo pitanja i odgovore”, dodao je.

“HDZ okupirao institucije”

Ističe da je potpuno jasno da Hrvatska doista treba promjenu vlasti.

“Država je došla u situaciju okupacije institucija od strane HDZ-a. Ljudi to već polako počinju ismijavati”, rekao je Bauk.

O optužnicama protiv četvorice ministara, kazao je da se čini da je samo Darko Horvat dobio optužnicu zbog nečega što je napravljeno kada je on bio ministar.

“Ostale se tereti za počinjenje djela na drugim funkcijama. To govori o izboru kadrova”, zaključuje Bauk.

“Ima i drugih koji su pod povećanom pažnjom pravosudnih tijela. Jučer je uhićen jedan bivši saborski zastupnik. Više nije vijest ako je uhićen iz HDZ-a, vijest je ako je uhićen netko tko nije iz HDZ-a”, dodaje SDP-ov zastupnik.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!