Beljak objasnio tko su najgori HDZ-ovci: Percipiraju ih kao lijeve, a onda govore kako nitko iz oporbe ne valja

Vijesti 05. ožu 202417:38 0 komentara

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u Newsroomu je s našom Ankom Bilić Keserović komentirao nadolazeće izbore i potencijalne koalicije na ljevici.

Iako nema jasnog dogovora, Beljak tvrdi da će HSS izaći na izbore sigurno u sklopu neke lijeve opcije.

“Nadam se da će doći do suradnje svih stranaka ljevice”

Upitan u kojem bloku bi to moglo biti, odgovorio je: “Potpisali smo određeni sporazum oko zajedničkog nastupa, ali taj sporazum je imao neke točke i uvjete koji su malo zastali. Neću nikoga osuđivati, mi imamo jasan put, a taj je da se pokuša dati sve od sebe da HSS napravi dosta da sruši HDZ. Mi nemamo ni s kim problema i nadam se da će doći do suradnje svih stranaka ljevice.”

Smatra kako je teško pomiriti ambicije, razmišljanja i programe devet stranaka, ali ističe da ih povezuje zajednički cilj – rušenje HDZ-a.

“Političar mora biti sluga građana. Ja sam bio gradonačelnik i nikada nisam vladao, tu sam bio zbog građana, a tako sam se i ponašao. Tako se ponašao i Zoran Milanović, kao i Račan. Tako se ponaša ljevica. HDZ vlada, a to znači da mogu što žele. Tu se podrazumijeva korupcija i lopovluk”, dodao je.

Najbolja opcija? Široka nacionalna koalicija

“Zalažem se za široku nacionalnu koaliciju, u svih deset izbornih jedinica. To će sigurno biti najjači blok”, smatra Beljak.

“HDZ će pokušati demotivirati s pričom “svi su oni isti, mi jedini radimo, svi ostali kokodaču”, kazao je dodajući: “Jedna razina je ono što govori Plenković, a druga je ono što govore njegovi mediji, koji pokušavaju preko analitičara koji su percipirani kao lijevi objasniti kako nitko s opozicije ne valja. To su najgori, to su pravi HDZ-ovci.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!