Benčić žestoko oplela po Banožiću: “Jednu nekretninu dobio od države, drugi stan je kupio i sad gradi kuću”

Vijesti 06. ruj 202311:00 4 komentara
N1

Saborska zastupnica stranke Možemo! Sandra Benčić u srijedu je komentirala slučaj ministra obrane Marija Banožića i dodjele stana.

Podsjetimo, Banožić je bio u sukobu interesa kada je sam sebi dodijelio državni stan, objavili su u utorak mediji pozivajući se na odluku Visokog upravnog suda.

“Nije trebao uzimati stan u startu. Kad je pokrenut postupak, trebao je vidjeti da jedino moralno, kad je već zgriješio, da stan vrati, da se on kao ministar ne javlja na APN ne bi li kupio ili napravio treću nekretninu. Jednu je dobio na korištenje od države, drugi stan je kupio i sad gradi kuću. U situaciji u kojoj ste ministar u državi u kojoj je najniže povjerenje građana povjerenje u institucije, vi idete raditi takvu stvar”, kazala je Benčić o ovom slučaju.

Banožić je također najavio da će se žaliti na ovu odluku, no Benčić smatra da ne može pobijediti u toj borbi.

“Nevjerojatno da će se sad žaliti dalje, borba koju ne može dobiti niti pravno, a politički sigurno gubi”, rekla je saborska zastupnica pa nastavila:

“Od Banožića to ni ne čudi, od njega smo se na svašta navikli. Vidjeli smo kako je znanstvenu karijeru postigao. Nevjerojatno je kako Plenković ostavlja takvu osobu kao ministra u Vladi, osobu koja predstavalja sve ono zbog čega građani nemaju povjerenje u institucije on je taj, tipični HDZ-ovac, u svemu prosječan, dobar vojnik partije, došao na poziciju i onda uzima sve što može jer zna da taj trenutak milosti možda neće dugo trajati pa se mora nakrcati u te četiri godine jer će netko skužiti da nije samo prosječan nego i ispodprosječan.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare