Beroš o ostavci ravnatelja drugog najvećeg KBC-a: “Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak”

Vijesti 12. lip 202411:47 1 komentar
Milan Sabic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je ostavku ravnatelj KBC Split Julija Meštrovića. Meštrović je, kako je jutros objavljeno, dao neopozivu ostavku, a Tportal je neslužbeno doznao da je to rezultat višemjesečnog pritiska Upravnog vijeća KBC-a koje je postavio upravo Beroš. Navodno je Beroš pokušao utjecati i na rad Povjerenstva za unutarnji nadzor, ali i voditi svoju kadrovsku politiku u KBC-u.

Beroš kaže da je od ravnatelja KBC-a Split, kao i od svih drugih ravnatelja KBC-a u Hrvatskoj kao nositelja javnog zdravstvenog sustava, tražio funkcionalnost bolnice, optimalno korištenje svih resursa na korist i dobrobit hrvatskih pacijenata.

‘Žao mi je ako je shvaćeno kao pritisak’

“Ni više ni manje nego prema svima jednako. Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak, ali odgovornost za funkcioniranje za javno zdravstvo je na svima nama, svakog na svojoj razini odgovornosti”, tvrdi Beroš.

Potvrdio je da je upravno vijeće je dobilo Meštrovićev zahtjev za razrješenjem radi njegove odluke da ode u mirovinu.

“Upravno vijeće poštuje želju prof. Meštrovića te mu se zahvaljuje za sav dosadašnji rad i vođenje druge najveće bolnice u Hrvatskoj. Zajedno smo prolazili kroz sva iskušenja, posebno tijekom epidemije COVID-19, i sve vrijeme je ravnatelj imao potporu Upravnog vijeća u cilju što veće učinkovitosti KBC-a Split”, navodi Beroš.

Evo što Beroš želi ravnatelju KBC Split

“Vjerujem da je obavljanje odgovorne funkcije ravnatelja KBC-a Split, koji skrbi o velikom broju pacijenata sa širokog područja Dalmacije i otoka, od prof. Meštrovića zahtijevalo ogromnu energiju i da je možda došlo za zamora i zasićenja, ali treba istaknuti da smo sva pitanja zajednički rješavali, svatko u okvirima svojih nadležnosti i odgovornosti.

Prof. Meštroviću mogu samo poželjeti da ga i u mirovini prati dobro zdravlje i da ćemo sa zahvalnošću gledati na vrijeme njegovo mandata na čelu KBC-a Split”, zaključio je Beroš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare