Bivši Bandićev pročelnik pustio snimku: “Eksplodirao je Jakuševec, čovjek je ostao bez ruke”

Vijesti 04. pro 202312:50 0 komentara
Luka stanzl /Pixsell

Nakon što se rano jutros dogodio incident na zagrebačkom Jakuševcu i odron smeća u kojemu je ozlijeđeno troje radnika, Ivica Lovrić iz Kluba nezavisnih zastupnika, dugogodišnji suradnik Milana Bandića, nekadašnji pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i sport te bivši savjetnik Tomislava Tomaševića, novinarima je pustio snimku na kojoj, kako tvrdi, jedan radnik Čistoće opisuje dramatično jutro.

“Eksplodirao je Jakuševec, ja sam bio na kompostani u kontejneru. Kad je to počelo goriti, Jadranko, slavim drugi rođendan, stari. U zadnji čas sam izašao van. Čovjek je naš bez ruke ostao… radnik. Odnijelo ga je skroz do nasipa na glavnu cestu, ej. Užas, užas” – čuje se na snimci koju je novinarima pustio Lovrić.

Bivši Bandićev pročelnik tvrdi da je na njoj razgovor radnika Čistoće kojeg je nakon nesreće vodio s drugim kolegom.

Potom se na situaciju osvrnuo Lovrić i kazao kako već dvije godine upozoravaju Tomaševića i Državni inspektorat zbog nezakonitog odlaganja biootpada, prenosi Jutarnji.

“U ovim tragičnim i teškim trenucima želim izraziti suosjećanje sa zaposlenicima Zrinjevca i Čistoće koji su bili ovdje u trenutku eksplozije na Jakuševcu. Troje je ozlijeđenih, jedan radnik teže, nadamo se da će se oporaviti iako će, nažalost, imati trajne posljedice. Kada neodgovorni diletanti dođu u poziciju da upravljaju Gradom onda to završava tragično.

Nažalost, bilo smo u prilici, naročito mi iz oporbe u protekle dvije godine, upozoravati javnost i Tomaševića da način na koji on upravlja Gradom, a poglavito kako upravlja Jakuševcem, da će se tragedija i dogoditi. I nakon odrona od prije nekoliko tjedana, dogodila nam se i eksplozija rano jutros u kojoj imamo i stradalih i nažalost ovo nas upućuje da stvari neće stati. Da ukoliko se vozite u neispravnim tramvajima i autobusima i tramvajima, ukoliko protuzakonito odlažete na Jakuševcu, ukoliko ne održavate vodovod, ili ne pilite suha stabla, da će se tragedije događati i dalje. Ja zaista ovom prilikom želim podsjetiti, ne samo da smo upozoravali Tomaševića, nego dvije godine upozoravamo Državni inspektorat i glavnog inspektora Andriju Mikulića što se događa, međutim inspektorat Tomaševićeve protuzakonite radnje uporno štiti.

Da je inspektorat radio svoj posao ovo se ne bi dogodilo. Stoga ovdje krajnje odgovorno pozivam Tomaševića i Mikulića na ostavku. Jer Zagrepčani se ne mogu osjećati sigurno dok su oni na svojim mjestima”, kazao je, javlja Jutarnji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!