Bivši glavni državni odvjetnik: “HDZ pod Plenkovićem je stranka opasnih namjera”

Vijesti 02. lis 202317:02 7 komentara

Bivši predsjednik Vrhovnog suda i glavni državni odvjetnik, Krunislav Olujić, gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao novi kazneni zakon koji bi kažnjavao curenje podataka iz istraga, što su mnogi nazvali udarom vladajućih na medije.

Olujić je komentirao i izlaganje šefice DORH-a, Zlate Hrvoj Šipek, u DORH-u. “Pitanje je što smo mogli očekivati od jedne tako nesposobne osobe koja nije dorasla toj poziciji. Ona je tu došla odlukom Vlade Andreja Plenkovića. Nije u stanju baviti se kazneno-pravnom problematikom i ostvarivati funkciju kaznenog progona”, rekao je.

N1

Smatra da u njezinom mandatu nema ničega dobrog. “Ponovno je potvrdila svoju nesposobnost i samo zahvaljujući tome što se Plenković nije spreman odreći njezinih usluga će dočekati kraj mandata jer razriješiti ju bi bilo priznanje toga da je nesposobna. Protekom mandata odlazi u mirovinu, a novi će čelnik DORH-a dovesti i ključnu osobu na mjesto šefa USKOK-a. Gotovo sigurno USKOK neće dobiti ravnatelja prije jer se nitko neće javiti kraj ovakvih onda snaga”, dodao je.

To znači da će godinu dana USKOK biti bez čelne osobe. “To odgovara onim počiniteljima kaznenih djela, a živimo u klasičnoj klijentističkoj državi koju je stvorio HDZ kojem odgovara ta situacija da na stare slučajeve padne zaborav, a da se novi počinitelji ne procesuiraju. To odgovara Plenkoviću i svima koji se skrivaju iza Hrvoj Šipek”, naveo je.

Olujić je siguran da od afere plin za cent neće biti ništa. “To odgovara Plenkoviću kako bi sve palo u zaborav. I vjerojatno će opet HDZ zadržati te svoje pozicije ako se ne dođe do nekih ujedinjena u oporbi i novih platformi koje će srušiti Plenkovića i to na štetu svih mladih i onih građana koji su zbog Plenkovića i sličnih napustili Hrvatsku”, rekao je.

Tvrdi da građanima nikada gore nije bilo. “Čak 700.000 hrvatskih umirovljenika je na rubu gladi, i govoriti da je nikada bolja je glupost koju može izgovorit samo Plenković koji je HDZ i Hrvatsku napravio svojim taocem, a došao je na čelo stranke riječima da stranka ne smije biti talac jednog čovjeka. HDZ pod Plenkovićem je stranka opasnih namjera koju treba rušiti svim dopuštenim parlamentarnim sredstvima jer je svaki dan njihovog opstanka na štetu mladih ljudi”, dodao je.

Smatra da vladavine prava u Hrvatskoj nema. “Živimo u državi u kojoj vlada jednopartijski sustav i jednoumlje, a svima koji ne razmišljaju tako preostaje to da napuste zemlju”, naveo je.

“Bio sam neki dan u Osijeku i to je katastrofa, grad je pust i nemate s kime popiti kavu, a da dođete u Dublin mene bi tamo ljudi pozdravljali, koliko mojih Osječana ima ondje”, dodao je.

Navodi da je novi kazneni zakon ništa drugo nego progon novinara. “Ovo je smišljeni udar na slobodu medija i tiska i siguran sam da će takva zakon biti podvrgnut ocjeni ustavnosti, nadam se nekog drugog Ustavnog suda”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare