Bivši šef socijalnog u Brodu pušten da se brani sa slobode

Vijesti 16. sij 202420:47 0 komentara
Ivica Galovic/PIXSELL

Bivši ravnatelj požeško-slavonskog Zavoda za socijalni rad Vjekoslav Potočanac, koji je osumnjičen za obiteljsko nasilje pušten je u utorak da se brani sa slobode nakon što su ispitani svi svjedoci.

Bivši ravnatelj i predsjednik HDZ-a Općine Velika priveden je krajem prošle godine zbog sumnje u obiteljsko nasilje i povredu prava djeteta, a u istražnom zatvoru bio je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke istrage, odnosno suprugu i troje maloljetne djece.

Nakon što su u utorak na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu ispitani svi predložen svjedoci, pušten je, neslužbeno se doznaje da se od optužbi za obiteljsko nasilje brani sa slobode.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi tereti ga da je počinio kaznena djela na štetu svoje supruge i troje djece, odnosno svojim je postupanjem ugrozio normalni psihofizički razvoj djece, a oštećenicu dovodio u ponižavajući položaj.

Obiteljsko nasilje prijavila je njegova supruga. U međuvremenu je smijenjen s mjesta ravnatelja područnog Zavoda za socijalnu skrb.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!