Bivši šef USKOK-a o pljački Ine: Pitanje je je li ova petorka kraj priče

N1

Bivši šef uskok-a, Željko Žganjer, gostovao je u Dnevniku u 18 i komentirao veliku akciju policije i USKOK-a u kojoj je uhićeno pet osoba, a INA oštećena za više od milijardu kuna.

“Kad čitamo priopćenja, sve je vrlo vrlo jasno, toliko očigledno da čovjek naprosto ne povjeruje da je to doista tako odrađeno. Vidjet ćemo što će daljnji tijek postupka donijeti i pokazati. Bit će vjerojatno priče oko dijela inkriminacije da je postojala svijest da će 2021. godine plin znatno poskupjeti. Na temelju čega se to tvrdi sada u rješenju teško možemo vidjeti”, rekao je Žganjer.

VEZANE VIJESTI

“Način na koji je to sve odrađeno, doista čudi i izaziva nevjericu da je to na taj način, transparentno odrađeno”, dodao je.

Komentirajući činjenicu da je među uhićenima i šef Hrvatske odvjetničke komore, Žganjer je rekao da od 2013., otkako je donesen Zakon o sprečavanju pranja novca, odvjetnici imaju obvezu prisustvovati seminarima gdje ih poučavaju kako se ponašati u svakodnevnom radu, pogotovo kad se uzme u obzir da oni imaju i vode tvrtke te da se bave višemilijunskim poslovnim transakcijama.

“Posebno je pitanje zašto je trebalo toliko dugo da se to otkrije, pitanje je kojom su dinamikom sredstva sjedala na račun umirovljenika. Pitanje je i je li ova petorka kraj priče”, rekao je Žganjer.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.