Dan nakon blatnih bujica na području Požege zbraja se šteta /FOTO/

Vijesti 07. lip 202109:13 > 13:53 0 komentara
N1

Jaka kiša zahvatila je u nedjelju područje Požege. Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće.

Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga. Poplavljena su dvorišta i podrumi, a problema ima i na lokalnim cestama, među ostalim i zbog odrona. Zaustavljen je bio željeznički promet na relaciji Požega – Pleternica, a u Vidovcima je isključen električni napon. Struje nema ni danas.

Angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena.

požega, blatne bujice, poplava
N1

Očekuje se proglašenje elementarne nepogode.

požega, blatne bujice, poplava
N1

“Sve je uništeno”

Naš Zoran Pehar razgovarao je danas s jednim stanovnikom Vidovaca, gospodinom Matom. Opisao mu je kako je to izgledalo u nedjelju.

“Bila je velika voda. Vidjeli ste sami. U kući je bila još veća voda. To je u jednom momentu krenulo, za sat vremena je ušlo u kuću… Vatrogasci su došli u 8 sati i pitali jel treba što pumpati, što bi trebalo kada je to bilo u 14 sati. Ulica je bila velika rijeka, jedva su mi spasili ženu, voda joj je bila do struka.

Sve je uništeno, spavaća, primaća, dnevni boravak i kuhinja, jučer oko 18 sati je nestala struja i dalje je nema”, kaže.

požega, bujice
N1

Dodao je i kako se ovo, samo u manjoj mjeri, dogodilo nekoliko puta u posljednjih 6 mjeseci.

“Događa se jer su zatrpali kanal koji je bio na cesti, a ovaj kanal ne može primiti toliko vode. Bolje je funkcioniralo dok je voda išla preko ceste. Što da kažem, dogovorit ćemo se sa susjedima, imamo novu načelnicu, možda će oni riješiti”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.