Borzan: “Ma mamu si cijepi” – hoću, ali kad dođe na red!

Vijesti 13. velj 202111:53 > 13:11 0 komentara
Biljana Borzan
N1

Potpredsjednica europskih socijalista u Europskom parlamentu Biljana Borzan gostovala je u Novom danu gdje je govorila o usporenoj isporuci cjepiva protiv koronavirusa.

“Sustav kao EU i nemamo. Imamo 27 zdravstvenih sustava koji djeluju svatko za sebe, a sad je došlo do situacije da se očekivao odgovor svih. Međutim, došlo je do masu problema. Prvi je organizacijski. Nismo pripremljeni za ovakve situacije”, rekla je Borzan i dodala:

“Tu je problem i stručne prirode jer u trenutku kad se donosila odluka koje cjepivo uzeti, imali ste priliku uzeti rusko ili kinesko cjepivo koja nisu prošla faze ispitivanja koje traži Europska agencija za lijekove. S druge strane, imali smo cjepiva koja su prošla sve tri te faze, ali koja su potpuno nova cjepiva, tehnologija, koja se EU nije usudila naprečac donijeti odluku.”

Borzan ističe da je dobra stvar što je EU nastupila zajednički kada je riječ o nabavi cjepiva jer to ujedno i ruši cijene proizvoda. Smatra da je odluka Srbije “pokeraška” jer su se mogle pojaviti ozbiljne nuspojave s obzirom na to da rusko cjepivo nije prošlo sve potrebne faza.

Komentirala je i cijepljenje preko reda u Hrvatskoj.

“U kampanji koju je SDP provodio za cijepljenje snimila video gdje kažem da čujem neke kako kažu ‘ma mamu si cijepi’ i ja na to odgovaram da hoću – i mamu i tatu i sebe, ali sada bih dodala još na to – ali kada dođemo na red. Red mora postojati. Oni koji su najistaknutiji u društvu moraju znati da su u njih oči uprte. Markotić, Beroš i Capak moraju biti uzor građanima svojim ponašanjem kako bi vratili povjerenje u cjepivo”, istaknula je Borzan.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!