Bozanić odlazi, Kutleša nastupa: Što će se zbog ovoga promijeniti tijekom mise?

Vijesti 15. tra 202312:18 3 komentara
Unsplash / Ilustracija

Papa Franjo prihvatio je odreknuće kardinala Josipa Bozanića od upravljanja Zagrebačkom nadbiskupijom. Umjesto njega, službu nadbiskupa preuzima, očekivano, mons. Dražen Kutleša, dosadašnji biskup koadjutor.

Apostolska nuncijatura jutros je potvrdila da je papa prihvatio Bozanićevo odreknuće. Kutleša će službu preuzeti 29. travnja, a Bozanić je u priopćenju koje je objavio upozorio i na jednu stvar koja će se promijeniti tijekom mise.

“Radosna srca čestitam novom zagrebačkom nadbiskupu mons. Draženu Kutleši. On i draga Zagrebačka nadbiskupija bit će uvijek u mojim molitvama. Našega novog Pastira prihvatimo s iskrenim poštovanjem, povjerenjem i obećanjem poslušne suradnje, uključujući ga uvijek u svoje molitve. Od sada treba u euharistijskoj molitvi spomenuti ime novoga nadbiskupa”, napisao je Bozanić u svom priopćenju.

“Liturgijski početak službe zagrebačkoga nadbiskupa mons. Dražena Kutleše biti u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca u Zagrebu, u subotu 29. travnja 2023. godine s početkom u 10 sati”, piše Bozanić.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare