Božinović objasnio zašto se dozvoljava okupljanje mladih

Vijesti 01. ožu 202112:18 > 12:26 2 komentara
davor božinović, stožer
N1

Građane je za vikend šokirala količina smeća koja je ostala iza velike grupe mladih ljudi koja se okupila kod zagrebačkog HNK. Fotografije asfalta prekrivenog smećem dijelile su se društvenim mrežama, a temu je komentirao načelnik Nacionalnog stožera na današnjoj konferenciji za novinare.

Jesu li okupljanja mladih, unatoč ograničenju Stožera na 25 ljudi, problematična, komentirao je Davor Božinović na konferenciji za medije.

VEZANA VIJEST

“Cijeli niz analiza bave se problemima depresije i anksioznosti, pogotovo kod mladih. Mladi u Hrvatskoj kao i diljem svijeta očito nisu dovoljno uključeni u život zajednice. S tim problemom ćemo se morati baviti u budućnosti i nije ga lako riješiti u hodu ili preko noći. Govorili smo o potrebi da se obnovi solidarnost unutar zajednice, da manje mislimo samo o sebi. Ovo nije posljednja kriza sigurno i pogotovo mladi će, nažalost, po svemu sudeći i zbog klimatskih promjena, iskusiti nove rizike. Mi nastojimo voditi i mlade i društvo najbolje što možemo. Moramo se pripremiti za postpandemijski svijet koji će biti prepun transformacija”, rekao je Božinović i dodao:

“Ovakve situacije ukazuju i na nužnost pojačanog djelovanja nadležnih službi. Unatoč zagovaranju kažnjavanja, represije, stvar moramo više orijentirati prema preventivnom djelovanju. Ja kao ministar smatram da zadnja stvar koja bi se u ovakvoj situaciji trebala poticati je represija. Prisjetio bih se Nietzscheove misli koja kaže da se ne vjeruje ljudima koji imaju moćan refleks prema kažnjavanju.”

Cijelu konferenciju Stožera pratili smo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare