Brzom akcijom spriječena tragedija: Četiri osobe spašene iz nabujale Save

Vijesti 21. ruj 202220:43 0 komentara
PU brodsko-posavska

Hrvatska granična policija iz postaje Stara Gradiška i građani spasili su četiri muškarca s područja općine Davor iz nabujale rijeke Save, priopćeno je u srijedu iz brodsko-posavske Policijske uprave.

Odmah po dojavi o prevrtanju čamca s nekoliko osoba u rijeku Savu, sinoć oko 18,35 sati, na mjesto nesreće uputili su se policajci Postaje granične policije Stara Gradiška, koji su službenim plovilom na Savi obavljali zadaće zaštite državne granice RH.

Naime, u drveni čamac je kod mjesta Orubice udarilo plutajuće deblo i prevrnulo ga. U čamcu su bila četiri muškarca u dobi od 28, 59, 62 i 73 godine s područja Općine Davor, koji su završili u hladnoj vodi.

Desetak minuta nakon dojave, policajci su sa službenog plovila u Savi uočili dvije osobe, u dobi od 28 i 62 godine, koje je nabujala rijeka nosila nizvodno. Policajci su ih izvukli iz mutne rijeke na službeno plovilo te odvezli na sigurno, navodi se u priopćenju.

Drugim dvjema osobama u dobi od 59 i 73 godine pomogli su mještani te ih također izvukli na sigurno iz Save.

“Ovim solidarnim činom spašavanja osoba, i građani i policija su pokazali snagu ljudske humanosti”, ističu iz PU brodsko-posavske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!