Bubaš: Pfizer je za djecu od 16 godina nadalje, molim roditelje da ih cijepe

Vijesti 26. svi 202108:18 > 08:27 2 komentara
N1

Pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" rekla je da je najvažnije biti cijepljen.

“Mjere su usmjerene k putu ka otvaranju, ali ne prema potpunom otvaranju. Mjere moraju biti postepene. Ne možemo otvoriti sve, a opet treba se vratiti što bliže funkcioniranju. Tome pridonosi pad broja zaraženih, ali i porast broja cijepljenih. Cjepivo je najmoćnije oružje u borbi protiv epidemije i najmoćnija zaštita zdravlja”, rekla je za HRT.

Pozvala je roditelje da cijepe svoju djecu stariju od 16 godina.

“Pfizer je dozvoljen za djecu stariju od 16 godina… U Americi čak i za djecu stariju od 12. Ja ću cijepiti svog sina kad navrši 12. Molim roditelje da cijepe svoju djecu stariju od 16 i omoguće im bezbrižno ljeto”, poručila je.

“Nadam se će tijekom lipnja Europska agencija odobriti i cijepljenje djece starije od 12. To bi bio jackpot”, dodala je Bubaš.

“Zabrinjavajuće je da su mladi manje zainteresirani za cijepljenje, oni misle da su čelični, ali nisu… Voljela bih da se studenti više cijepe. Korona neće nestati s ljetom, korona će nestati s cijepljenjem. Na razini obitelji roditelji bi trebali razgovarati s djecom”, poručila je Bubaš.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.