Bujas o zabrani rada nedjeljom: Pustite nas da radimo!

Vijesti 08. svi 202119:461 komentar
Izvor: N1

Predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas komentirao je ograničavanje rada nedjeljom.

“Stav udruge Glas poduzetnika (UGP) jasan je zadnjih godinu dana koliko otkad postoji UGP. Mi smo izričito protiv bilo kakvih zabrana, protiv regulacija. Mi smo ovako i onako preregulirana država. Dapače, smanjiti regulacije, deregulirajte sustav kako bi poduzetništvo prodisalo i kako bismo mi svi skupa prodisali”, kazao je Bujas za RTL.

“Svaka zabrana rada nedjeljom povlači čitav niz minusa, problema, pad prometa, pad prihoda. Moje pitanje vladajućima je – Želite li va da Hrvatska ide naprijed, da BDP raste, da zapošljavamo više ljudi ili vi želite da jednostavno dođe do smanjivanja BDP-a i da zapošljavamo što manje ljudi? Ako želite, da nastavimo, pustite nas dovraga da radimo. Pustite nas da radimo”, dodao je.

VEZANA VIJEST

Osvrnuo se i na izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je ograničavanje rada nedjeljom nazvao “predizbornom fintom”.

“Mogu se složiti s predsjednikom. Ako vi 10 dana prije izbora pričate o nečemu da biste se na neki način umilili nekome, onda je jasno da je to vezano s tim. Pazite, ova tema će doći na Sabor kako god, a Sabor je taj koji u Hrvatskoj donosi zakone, tek na jesen, tamo u devetom mjesecu. Zašto onda potežete tu temu praktički 10 dana pred izbore, doista nema potrebe”, rekao je.

Osvrnuo se i na ministra Tomislava Ćorića koji je jučer rekao da svi oni koji gledaju samo profit bi trebali sjediti nedjeljom osam sati za nekim pultom ili blagajnom da vide kako je to.

“Uistinu se nadam da će netko tko daje takve izjave sjediti za pultom osam sati ili sjediti za kasom osam sati. Bio sam i konobar u svom životu. Nisam sjedio nego sam hodao, ne osam sati nego daleko više i mogu vam reći teško je zaraditi kunu. Teško je zaraditi nekakav novac ako to niste bili u privatnom sektoru, vi to ne znate. Ako ste cijeli život, recimo, vezani, kao što je vezan ministar za jednu priču, praktički na proračunu Vlade Republike Hrvatske, on to ne može shvatiti i meni je žao, ali oprosti, pitaj onda one ljude koji se bave biznisom pa nauči nešto”, poručio je Bujas.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar