Butković: Presuda koincidira s izborom novog predsjednika Vrhovnog suda

Vijesti 14. lis 202114:28
Izvor: Igor Soban/PIXSELL

Potpredsjednik HDZ-a, ministar prometa Oleg Butković u četvrtak je ocijenio kako nije slučajno da je Vrhovni sud jučer objavio presudu u slučaju Fimi media dok se u Saboru raspravljalo o kandidatu za novog predsjednika toga suda.

“Pa ništa nije slučajno, ne mogu ja to direktno reći, ali koincidira s izborom predsjednika Vrhovnog suda. Jučer se u Saboru raspravljalo o izboru predsjednika suda, a u to vrijeme je objavljena presuda,” izjavio je Butković uoči sjednice Vlade.

Butković se, komentirajući presudu, pridružio ostalim čelnicima stranke koji su rekli da su u HDZ-u legalisti i prihvaćaju presudu pa će uplatiti iznos koji im je određen presudom.

Idućih dana bit će odlučeno hoće li to biti jednokratna uplata ili u više obroka. Isto tako, u idućih 30 dana odlučit će se o daljnjoj pravnoj borbi, odnosno hoće li se ići na ustavnu tužbu, rekao je Butković.

U HDZ-u, kaže, ne žele prihvatiti odgovornost za nešto što su radili vodstvo i predsjednik stranke prije 15-ak, 16-ak godina.

“Aktualni predsjednik stranke Andrej Plenković stranku je preuzeo 2016. godine i ne može se dovoditi ni njega ni sadašnje vodstvo stranke u vezu s nečim otprije 15 ili 16 godina”, rekao je Butković.

Istaknuo je kako je Državna revizija od 2016. do danas uvijek davala pozitivno mišljenje na rad i poslovanje HDZ-a.

Smatra i da presuda neće ozbiljnije naštetiti ugledu stranke jer se HDZ-u već dugo vremena lijepe etikete, a pobijedili su na izborima 2016. i 2020.

“Vjerujem da i ova presuda neće utjecati na imidž stanke i da će HDZ ostati pobjednička stranka”, kaže Butković.

Upitan za moguću odgovornost Gordana Jandrokovića i Branka Bačića, koji su u vrijeme Ive Sanadera kao i danas bili visokopozicionirani  u stranci, Butković je odgovorio da se njih ne spominje u presudi i da “nitko od tih ljudi nije odgovoran ni za što”.

Ustvrdio je da se radi o presudi koja je “posljedica odgovornosti fizičke osobe koja je tada vodila stranku i iz nje proizlazi pravna odgovornost stranke”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar