Čačić o Posavcu: Morao bi biti debilan da prizna mito, to je novac za kampanju

Vijesti 13. ruj 202112:06 > 17:03
N1

Radimir Čačić gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao slučaj uhićenja Matije Posavca, bivšeg međimurskog župana.

“Ja sam iznenađen, ali mi nije ništa čudno. Predugo sam u politici da bi me tu nešto jako iznenadilo. Meni je potpuno jasno što se tu događalo, radi se o tome da je čovjek jednostavno na funkcijama na kojima je, visokim. Obitelj apsolutno izvanredno situirana. Od svih njegovih dobrih i loših strana ima jednu koja je neupitno dobra, a ta je da nije koruptivan, rekao je Čačić.

VEZANE VIJESTI

“Mediji interpretiraju to na način da je primio 10.000 kuna da bi zaposlio Kobala. Znamo što je naše pravosuđe, znamo što je naša policija. O čemu je riječ? Matija Posavec je osnovao svoju stranku koja se sastoji od njega samog. Ima političku težinu, ima glasove, sam nema iskustva da shvati da su forma i sadržaj jako povezane stvari i da je zakon važna stvar, bez obzira što se tebi čini da su stvari u redu, stvari moraju biti i formalno u redu. Kobal je član upravnog vijeća za županijske ceste, tu se dobiva parsto kuna i kad je ovaj osnovao stranku i išao u kampanju i Kobal mu je rekao – slušaj, Matija, od mene moj doprinos, bez obveze 10.000 kuna i na to je dodao da bi rado ostao u upravnom vijeću, a Matija javlja – riješeno. To nije nikakav posao, to nisu nikakvi novci, nije kupio nekog vijećnika, nego je primio novac za kampanju. Kvaka je u tome da kad bi Matija Posavec malo bolje shvaćao kontekst, nikad takvo nešto ne bi napravio. Zašto? Zato što se to uvijek može tako interpretirati i tu je očito da se ne radi ni o kakvom mitu, radi se o donaciji za kampanju koju je i on morao tako prikazati. Dakle, ništa ne primiti na ruke, sve preko računa”, rekao je Čačić.

“Morao bi biti debilan da prizna mito, u njegovoj glavi to sasvim sigurno nije mito. On je tada to primio u kampanji i to nije problem, ali zakoni postoje s razlogom. Svašta se za Matiju Posavca može reći, ali on nije koruptivan. Moraš imati ugrađen čip u glavi da znaš da se zakoni moraju poštovati, ako se misliš baviti politikom”, rekao je Čačić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.