Cappelli: Sabor će vrlo jasno osuditi ovo što se danas događa u Ukrajini

Vijesti 24. velj 202215:31 > 23:00 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL

Bivši ministar Gari Cappelli gostovao je u Newsroomu.

On kaže kako se danas razgovaralo o energetskoj stabilnosti i humanitarnoj pomoći, konkretno prihvatu izbjeglica “koji nas može dočekati sutra”.

Cappelli kaže kako se vidi da rastu cijene energenata i da Vlada o tome vodi računa te da je spremna. “Vlada je dokazala i ovim zadnjima paketom daa smo spremni”, kaže i dodaje kako sada moramo biti spremni i na kompenzacijski paket.

vezana vijest

Na pitanje je li EU dovoljno homogena u ovom trenutku, Cappelli kaže kako je Rusija možda očekivala da će doći do fragmentacije NATO-a i EU-a, ali da oni nikada nisu bili jedinstveniji. “Sad je ovo ujedinilo Europu i NATO savez”, kaže Cappelli dodajući da se već vidi da je Europa jača i jedinstvenija s NATO-om.

Sabor će sutra raspravljati o deklaraciji o Ukrajini. “To će biti vrlo oštra osuda Sabora, svih stranaka, od ljevice do desnice, jasna poruka Rusiji što je tim barbarskim činom učinila. RF na ovaj način pokušava uzdrmati temelje međunarodnom poretka. Mi sutra, prekosutra, možemo očekivati što će se dogoditi u Moldaviji, što je copy paste film iz 2008. iz Gruzije”, kaže Cappelli dodajući kako se očekuje da će “vrlo jasno biti osuđeno to što se događa danas u Ukrajini”.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!