Celjak: Oporba je iskoristila teško zdravstveno stanje Miroslava Tuđmana

Vijesti 29. sij 202117:30 0 komentara
Ivan Celjak
N1

Ivan Celjak, saborski zastupnik HDZ, gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao kaos u Saboru koji je nastao nakon što je oporba napustila Sabora zbog toga što se nije glasalo o ukidanju obvezne članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

“Danas smo u Saboru hrvatskoj javnosti trebali pokazati vrhunac zajedništva, suradnje i konsenzusom donijeti Zakon o obnovi. Međutim, oporba je iskoristila bolest i teško zdravstveno stanje Miroslava Tuđmana, napustila je sjednicu i onemogućila donošenje ovog važnog zakona”, smatra Celjak.

“Niti jedan razlog ne može opravdati oporbu da spriječi donošenje zakona koji označava početak obnove ljudima koji se nalaze u kontejnerima, izvan toplih domova”, dodao je Celjak.

VEZANE VIJESTI

U Saboru se trebalo glasati o Zakonu o obnovi, nakon rušenja kvoruma to nije bilo moguće. Celjak je naveo koje amandmane će Vlada prihvatiti.

“Amandman Kluba HDZ-a je najobuhvatniji i najkvalitetniji, Vlada ga je prihvatila i ugradila u zakon jer smo uzeli kriterij katastrofe, što znači da će svi stanovnici koji žive na katastrofom zahvaćenom području biti oslobođeni sudjelovanja u financiranju konstrukcijske obnove neuporabljivih i privremeno neuporabljivih objekata”, kazao je Celjak i dodao da ta odredba vrijedi za područje Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Celjak je komentirao i potez sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček čiji su se plakati, plaćeni gradskim, odnosno novcem svih poreznih obveznika, pa i ljudi koji su ostali bez domova, pojavili u Sisku.

“Gradonačelnica Siska je na neprikladan način, putem plakata, komunicirala s građanima u situaciji kada se građani nalaze izvan domova, i to na teret svih stanovnika Siska. Sad je javnosti nebitno hoće li to platiti Kristina Ikić Baniček ili SDP ali je to jako loša poruka građanima Siska”, smatra Celjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!