Celjak: Potez oporbe vrhunac je društvene neodgovornosti

Vijesti 30. sij 202117:00 0 komentara
Ivan Celjak
N1

Sisački zastupnik u Hrvatskom saboru Ivan Celjak (HDZ) ocijenio je u subotu kako je to što je oporba napustila sjednicu Sabora i tako onemogućila donošenje zakona o obnovi potresom stradalog područja vrhunac društvene i političke neodgovornosti.

“Iskoristili su teško zdravstveno stanje jednog zastupnika parlamentarne većine, napustili sabornicu i onemogućili donošenje Zakona o obnovi katastrofom zahvaćenog područja. Tim su postupkom pokazali da su im osobni politički interesi i osobna promocija iznad dobrobiti stanovnika koji žive na katastrofom zahvaćenom području”, rekao je Celjak u izjavi za mediji.

VEZANE VIJESTI

Naglasio je da su jučer u Hrvatskom saboru zastupnici trebali hrvatskoj javnosti pokazati zajedništvo, suradnju i konsenzusom donijeti Zakon o obnovi i tako omogućiti početak postupka obnove. “Međutim, oporba je odlučila okrenuti leđa svim stanovnicima koji žive na katastrofom zahvaćenom području. Meni, kao Siščaninu je to neshvatljivo i duboko razočaravajuće”, rekao je zastupnik Celjak.

Na novinarsko pitanje kako komentira izjavu Peđe Grbina da se HDZ i  Andrej Plenković skrivaju iza bolesnog zastupnika, odgovorio je da mu je ta izjava neobjašnjiva.

“Kolega Miroslav Tuđman je u teškom zdravstvenom stanju i nalazi se na bolničkom liječenju i oporba je iskoristila tu tešku situaciju da bi napustila sabornicu i onemogućili donošenje Zakona o obnovi. To mi je zaista nerazumljivo i neshvatljivo, prema tome nemam empatiju”, rekao je Celjak.

Istaknuo je kako mu je neshvatljivo da su oporbeni zastupnici mogli osobne političke interese staviti iznad interesa građana stradalog područja.

“Razumijem da oni ne žive na ovom području, razumijem da žive u nekom drugom svijetu, na neki drukčiji način, ali neshvatljivo mi je kako su mogli osobne političke interese staviti iznad interesa mojih sugrađana, i iznad interesa stanovnika koji žive na katastrofom pogođenom području, da se što prije vrate u svoje domove”, ponovio je Celjak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!