CNN uvrstio Zagreb na popis najboljih božićnih sajmova, pogledajte njihov osvrt

Vijesti 25. stu 202210:10 1 komentar
Sandra Simunovic/PIXSELL

Ususret adventu koji je mnogim ljudima širom svijeta jedno od omiljenih doba u godini zbog posebne atmosfere božićnog duha koji sa sobom nosi, CNN travel istražio je koje su ovogodišnje top destinacije. Sve one koji nisu u mogućnosti otputovati na neki od spomenutih sajmova u inozemstvu vjerojatno će posebno razveseliti informacija da se na objedinjenom popisu našao se i jedan advent u Hrvatskoj - onaj u Zagrebu.

Tijekom proteklih nekoliko godina, brojni poznati božićni sajmovi bili su prisiljeni ili smanjiti ili ga potpuno otkazati zbog pandemije. Međutim, velika većina se ove godine vraća, a u nastavku donosimo CNN-ov pregled nekih od najboljih destinacija božićnih sajmova širom svijeta ove godine:

  1. Beč, Austrija
  2. Basel, Švicarska
  3. Strasbourg, Francuska
  4. Bruxelles, Belgija
  5. Prag, Češka
  6. Barcelona, Španjolska
  7. Firenca, Italija
  8. Zagreb, Hrvatska
  9. Kopenhagen, Danska
  10. Tallinn, Estonija
  11. Stockholm, Švedska
  12. Helsinki, Finska
  13. Budimpešta, Mađarska
  14. Nürnberg i Berlin, Njemačka
  15. London, Engleska
  16. Toronto, Kanada
  17. New York (SAD)

Osvrćući se na Advent u Zagrebu, CNN travel piše: “Lako je vidjeti zašto je Zagreb tri godine zaredom proglašen najboljom destinacijom za božićni sajam u internetskoj anketi putničkog portala European Best Destinations.”

Navode da se u Zagrebu mogu vidjeti žive jaslice, izrezbarene ledene skulpture, barovi i nastupi na otvorenom, kao i božićni tramvaj s Djedom Božićnjakom i njegovim vilenjacima.

“Advent u Zagrebu ima i prostor posvećen “fuliranju” gdje ćete pronaći oduševljene veseljake koji plešu na ulici dok jedu uličnu hranu i slušaju zabavu uživo”, piše CNN.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare