Damir Vanđelić: Neću se kandidirati za gradonačelnika Grada Zagreba

Vijesti 03. velj 202107:33 > 12:36 1 komentar
damir vanđelić
N1

Damir Vanđelić neće biti kandidat za gradonačelnika Zagreba, objavio je danas na konferenciji za medije, na kojoj je predstavio dosadašnje aktivnosti Fonda za obnovu, sve troškove Fonda, te isplate naknade šteta uzrokovanih potresom.

“Sam sam donio odluku o tome što je prioritet za Grad Zagreb. Smatram da je obnova grada Zagreba prioritet i ništa drugo”, rekao je Vanđelić na konferenciji za novinare.

VEZANE VIJESTI

“Ja sam osoba koja drži do svoje riječi. Po meni, najveći problem Grada Zagreba i građana Grada Zagreba je potresna obnova. Osim što će riješiti probleme, ima potencijal za ukupno gospodarstvo. To je jako značajno i smatram da je to jedna od najvažnijih stvari koje možemo napraviti za ovaj grad”, rekao je Vanđelić, zahvalivši se svima koji su izrazili potporu njegovoj kandidaturi.

“Nama nedostaje zajedništva. Sad nam treba zajedništvo i nikakvo razdvajanje”, rekao je Vanđelić.

“O svemu ostalom mislim da nije gentlemanski razgovarati, to se tiče mene i osoba s kojima sam razgovarao. Nakon ove konferencije daljnjih pitanja o kandidaturi neće biti”, rekao je Vanđelić, potvrdivši da se neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba.

Podsjetimo, ranije je za N1 od Vanđelićevih suradnika potvrđeno da se on neće kandidirati za gradonačelnika Grada Zagreba. Dodali su da nikada službeno nisu vođeni razgovori oko kandidature pa tako nije bilo ni postavljanja uvjeta o kojima pišu pojedini mediji. Vanđelić je zaključio, kažu nam, da ima previše posla oko Fonda za obnovu.

Iz stranke su sinoć također demantirali uvjetovanja:

“Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije. HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve 4 zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima. HDZ će na vrijeme predstaviti svog kandidata i tim za Zagreb.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.