Danas odluka o optužnici u aferi Janaf

Crna kronika 15. stu 202210:37 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda u utorak je počelo raspravljati o osnovanosti optužnice protiv bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića i njegovih suoptuženika osumnjičenih za primanje i davanje mita za namještanje poslova s Janafom.

Najpoznatiji osumnjičeni poduzetnik iz ove skupine je Krešo Petek koji je Kovačeviću i suradnicima navodno dao milijun eura kako bi njegova tvrtka Elektrocentar Petek dobila poslove vrijedne gotovo 65 milijuna kuna.

Kovačević je, među ostalim, optužen i da je dobio dva stana od poduzetnika čijim je tvrtkama dogovorio milijunske poslove.

Uz Kovačevića i Peteka optužnicom su obuhvaćeni bivši direktor sigurnosti u Janafu Vlado Zorić, direktor Janafova transporta nafte Vladimir Vrbanc te poduzetnici Vatroslav Sablić, Ivan Širić i Edo Seifried.

I dok tužiteljstvo osumnjičene tereti za teška korupcijska nedjela i traži oduzimanje protupravno stečene dobiti Kovačevićeva odvjetnica optužnicu naziva “lažnom, izmišljenom i naručenom”.

Tužitelj se svim snagama trudio da lažima i iskonstruiranim pretpostavkama bez ijednog dokaza, sastavi ovu optužnicu. Međutim, na prvom mjestu je bilo sramoćenje i puštanje u medije iskonstruiranih pretpostavki kao činjenica bez ikakvoga temelja, ističe Kovačevićeva obrana.

Smatraju i da sud neće potvrditi ovu optužnicu, a ako to i učini kažu da će na suđenju “dokazati istinu”.

Optužno vijeće Uskokovu optužnicu može potvrditi, odbaciti ili vratiti tužiteljstvu na doradu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!