Divjak: Bilo je pogrešnih koraka i od strane Musić Milanović i od škole

Vijesti 06. srp 202206:593 komentara
Izvor: N1

Bivša ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u N1 Newsngihtu komentirala je mailove predsjednikove supruge Sanje Musić Milanović. Također je objasnila što se može napraviti u situacijama kada je učenik nezadovoljan ocjenama.

“Tko je pogriješio, utvrdit će prosvjetna inspekcija koja će imati uvid u sve ovo, zaključivanje ocjena, procedure, mijenjanje ocjena u sustavu…”, navela je Divjak.

Ipak, prema onom što se može vbidjeti iz medija, Divjak navodi da je “pogrešnih koraka bilo i od strane Musić Milanović i škole”.

VEZANE VIJESTI

“U mailu se izričito ne traži da se neka ocjena promijeni, ali cijeli ton, pozicija koja je takva da može biti pozicija moći, i onda posljedica da su te ocjene izmijenjene naviše, pokazuje da ta procedura očito nije poštivano i da se nije radilo temeljem zakona i pravilnika”, istaknula je Divjak.

Dodaje da je možda ovo prilika da se razgovara o tome što je dopušteno roditeljima, a što je neprihvatljivo. Dodaje da javne osobe moraju promišljati o postupcima jer je i veći interes za njih.

“Ako je ocjena zaključena, onda se roditelj ili učenik u roku dva dana može žaliti službeno na ocjenu, i u roku od sljedeća dva dana škola je dužna organizirati ispit pred povjerenstvom za tog učenika da se provjeri njegovo znanje i postignuća i na taj se način može mijenjati”, kazala je bivša ministrica o tome što se može napraviti u situacijama kada je učenik nezadovoljan ocjenama.

Ipak, ističe da je u redu ukazivati na neke nepravilnosti, ali je sporan tajmnig u ovom slučaju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar