Dizajner Ljubičić: Bilo bi pametno da se skroz poništi natječaj za kovanice

Vijesti 07. velj 202210:01 > 13:113 komentara
Goran Stanzl/PIXSELL

Vezano uz aferu s kovanicom eura, u Novom danu razgovarali smo s poznatim hrvatskim dizajnerom Borisom Ljubičićem, koji se također prijavio na natječaj, no njegova rješenja nisu ušla ni u prvih deset. On smatra da motiv na kovanici eura uopće nije trebala biti životinja kuna.

Nije se, rekao je, dovoljno razvio ni motiv kvadratića, po kojima je Hrvatska prepoznatljiva, a koje je on predstavio u svojim prijedlozima. “Ja sam pokušao taj kvadrat razviti, mi imamo motiv koji je idealan i trebalo ga je samo staviti. Utvrdio sam da nema baš nekog dobrog dizajna u raznim primjerima i zato sam mislio da se ovaj naš izdvoji da netko kaže – gledaj ovu zemlju, gledaj ovaj dizajn, gledaj ovaj motiv”, rekao je Ljubičić, koji smatra da se natječaj treba poništiti.

VEZANE VIJESTI

“Ja mislim da bi bilo jako pametno da se skroz poništi cijeli natječaj. Ne zato što je kontaminiran jedan primjer, nego se vidi rezultat. Ja predlažem Društvu dizajnera da uputi pismo Vladi, Ministarstvu kulture i HNB-u i da kaže da je cijeli rezultat užasan. Još uvijek imamo vremena. Hrvatska može bolje. Ostali smo na pojmu koji je rekao Stjepan Radić, Hrvatska je zapušćena. Tu je ta teza, kad ćemo napraviti pravi korak?”, upitao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar