Do 16. kolovoza otvoren poziv za pomoćnike u nastavi u Zagrebačkoj županiji

Vijesti 15. srp 202115:19 0 komentara
Freeimages

Objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 182 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskoga posrednika za rad sa 196 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama u Zagrebačkoj županiji, a otvoren je do 16. kolovoza ove godine.

Prijave na javni poziv, koji je objavljen u sklopu projekta “Prsten potpore IV”, podnose se osnovnim i srednjim školama koje su i partneri na projektu što će se provoditi u idućoj školskoj 2021./2022. godini, priopćila je u četvrtak Služba za odnose s javnošću Zagrebačke županije.

Pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednik zaposlit će se u 29 osnovnih i osam srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20 sati, a maksimalno 35 sati tjedno) ili na puno radno vrijeme.

Za projekt vrijedan više od 8,2 milijuna, sedam milijuna kuna iz ESF-a

Projekt “Prsten potpore IV“ prijavljen je pak na otvoreni poziv “Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama razvoju  u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV” koji će se financirati novcem Europskoga socijalnog fonda (ESF) u okviru Operativnoga programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Istaknuto je da je ukupna vrijednost projekta 8,244.927,60 kuna, a od toga iznosa očekuje se sedam milijuna kuna iz ESF-a, dok će ostatak u iznosu 1,244.927,60 kuna biti osiguran iz proračuna Zagrebačke županije.

Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnoga komunikacijskog posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnoga funkcioniranja učenika.

Navedeno je da natječajni postupak provode škole koje na svojim web-stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi/stručnoga komunikacijskog posrednika na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2021./2022. i provode selekciju kandidata.

Popis škola-partnera projekta i Javni poziv može se pronaći na web-stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane kandidate koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni, da se prijave na natječaje škola.

Podsjeća se da se projekt “Prsten potpore“” provodi u Zagrebačkoj županiji već sedmu godinu zaredom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da, uz potporu pomoćnika, sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvannastavnim aktivnostima te da se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

U projektu “Prsten potpore III” koji je u završnoj fazi (2017.-2021.) bilo je uključeno 219 pomoćnika u nastavi i jedan stručni komunikacijski posrednik za rad s 245 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!