Dobre vijesti za sve koji su planirali na Sljeme za vikend

Vijesti 19. sij 202417:54 0 komentara
Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević donio je u petak odluku da usluga žičare bude besplatna za sve posjetitelje Sljemena ovaj vikend, 20. i 21. siječnja, priopćeno je iz gradske uprave.

“S obzirom na snježni ugođaj, najavu sunčanog vremena i veliki broj posjetitelja koji se očekuju na Sljemenu ovaj vikend, odlučio sam ovu subotu i nedjelju omogućiti svim posjetiteljima besplatan prijevoz žičarom”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Građane se poziva da u dolasku do žičare koriste javni prijevoz zbog ograničenih kapaciteta u garaži i na otvorenim parkiralištima u blizini donje postaje žičare. Isto tako, pozivaju se da se ne upućuju osobnim automobilima na vrh Sljemena kako bi se smanjile gužve, odnosno da koriste besplatnu žičaru.

Iz Grada Zagreba napominju i da od srpanjske oluje skijaška sjedežnica na Sljemenu nije u funkciji. Kažu da je Grad u postupku pripreme za novu četverosjednu sjedežnicu.

Vezano uz zimske uvjete u Zagrebu, kažu da je sinoć podignut stupanj pripravnosti gradske Zimske službe, a od ranog jutra je svih 240 ekipa s vozilima čistilo snijeg na 2644 kilometra prometnica u gradu.

Sve tramvajske linije cijeli su dan prometovale uobičajeno, a od 147 autobusnih linija desetak uglavnom brdskih linija su bile prekinute. Sljemenska cesta koja je bila zatvorena na par sati, ponovno je otvorena za promet.

U Gradu Zagrebu zahvaljuju svim žurnim službama na primjerenoj reakciji koja je doprinijela brzoj normalizaciji prometa i svih funkcija u glavnom gradu Hrvatske.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!