Događaj zgrozio Zagrepčane: Pas spašen iz zatvorenog auta, vlasnik u pritvoru

Vijesti 25. kol 202321:36 0 komentara
Azil Dumovec

Azil Dumovec izvijestio je o incidentu koji se dogodio u petak poslijepodne na području Laništa. Prema objavljenim informacijama, vlasnik je ostavio psa u svom zatvorenom automobilu što je obzirom na visoke temperature ozbiljno ugrozilo život životinje. Pas je spašen, a vlasnik se trenutno nalazi u pritvoru.

Visoka temperatura koja je prijetila životu kujici njemačkog oštrodlakog ptičara natjerala je prolaznike na intervenciju pri čemu su razbili staklo automobila kako bi spasili životinju.

Okupljeni građani su izrazili svoje nezadovoljstvo prema postupku vlasnika te su jasno pokazali svoju frustraciju kad se vlasnik konačno pojavio.

Vlasnik je navodno bio vidno uzrujan i nezadovoljan zbog oštećenog stakla vozila te je bio izložen kritikama i negodovanju prolaznika.

Nakon poziva policiji dolazak policijske ekipe rezultirao je privođenjem vlasnika u Policijsku postaju Novi Zagreb gdje mu je određen pritvor, a sutra će izaći pred suca.

Ovo je prema članku 5 Zakona o zaštiti životinja kažnjivo djelo izlaganja životinja nepovoljnim temperaturama i vremenskim uvjetima, protivno prihvaćenim zoohigijenskim standardima za pojedinu vrstu ili nedostatku kisika, čime se kod životinja uzrokuje bol, patnja, ozljede, strah ili smrt.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!