Dolenec: Zagreb radi sve kako bi svaki mjesec otvorio nove kapacitete u vrtićima

Vijesti 13. lip 202215:13 > 15:30 1 komentar
N1

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec održala je konferenciju za medije i komentirala manjak kapaciteta za upise u dječje vrtiće.

“Prošli smo tjedan u petak objavili rezultate upisa u vrtiće i podsjetili javnost da rok žalbe traje 15 dana te da je moguće broj upisane djece i povećati. Važno je to istaknuti da se smanji dio straha kod roditelja. Upisali smo više od 800 djece povrh ovog broja. Cijeli niz aktivnosti je u tijeku da bi se povećao broj mjesta u vrtićima najesen”, rekla je Dolenec.

VEZANE VIJESTI

Kako navodi, ovo nije konačni rezultat upisa.

“Istaknuli smo da će dio djece koja su sad premlada biti upisana najesen. Nisu svi roditelji uspjeli upisati svoje dijete, ali to je tako u Zagrebu posljednjih 10 godina. Mi rješavamo problem nedovoljnog investiranja u kapacitete. U nekim gradskim četvrtima taj je problem slabo izražen, ali na zapadu grada, primjerice, veoma je izražen. Trudit ćemo se u maksimumu odgovoriti na povećanu potražnju”, rekla je.

Kaže da je izuzetno važno da Zagreb poštuje državni pedagoški standard.

“Situacija koja je naslijeđena je višegodišnja neformalna praksa gdje se išlo više od 20 posto preko kapaciteta. Naš zadani cilj je da Grad Zagreb mora svake godine biti bliže poštivanju DPS-a. Moram reći da će i ove godine biti biti jedno ili dvoje djece iznad standarda u ponekoj grupi, ali cilj nam je svim ovim aktivnostima povećati kapacitete da u nekoliko godina dođemo unutar standarda”, rekla je Dolenec.

Tvrdi da je izuzetno važno roditeljima otvoriti mogućnost upisa i nakon rujna.

“Važno je imati informaciju da nije samo 1. rujna ključan datum, već da grad radi sve što može da ove godine svaki mjesec otvaramo dodatne kapacitete”, poručila je Dolenec.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare