DORH donio odluku o smrti Vladimira Matijanića, ali prvo će je doznati obitelj

Vijesti 05. pro 202319:24 0 komentara
Zeljko Hladika/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu​ priopćilo je u povodu brojnih novinarskih upita vezanih uz izvide o smrti novinara Indexa Vladimira Matijanića prije 16 mjeseci, da su donijeli državnoodvjetničku odluku, no da je ona prvo upućena podnositeljici kaznene prijave.

Nije navedeno o kojoj je odluci riječ.

Na stranicama DORH- a se navodi da su nakon provedenih izvida u predmetu zbog postojanja osnova sumnje kako bi bilo počinjeno kazneno djelo nesavjesnog liječenja i teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi kojim je prouzročena smrt ​novinara jednog portala, donijel​i državnoodvjetničku odluku.

​”Uvažavajući interes javnosti, ali poštujući prava oštećenika, državnoodvjetnička odluka je upućena podnositeljici kaznene prijave i roditeljima preminulog novinara te će tek, nakon što oni po zaprimanju budu upoznati s odlukom, javnost biti priopćenjem u bitnom obavještena s državnoodvjetničkom odlukom​”, kratko je navedeno večeras na stranicama DORH-a.

Hrvatsko novinarsko društvo ​je objavilo kako će 6. prosinca u 11 sati ispred Državnog odvjetništva RH u Zagrebu održati konferenciju za medije na kojoj će, najavili su, “jednom upozoriti javnost na činjenicu da 16 mjeseci od tragične smrti kolege Vladimira Matijanića i šest mjeseci nakon što je Državno odvjetništvo prikupilo sve dokaze i završilo istragu, nema odluke o okolnostima njegove smrti i kažnjavanju odgovornih”.

Novinar V​ladimir Matijanić je umro tijekom pandemije covida u kolovozu 2022., u 51. godini, nakon što mu je na kućnu adresu u Splitu po drugi put stigla ekipa Hitne medicinske pomoći koja je pozvana zbog problema koje je izazvao covid u kombinaciji s autoimunom bolesti i neredovitom terapijom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!