DORH se oglasio o navijačkim neredima u Splitu

Vijesti 23. lis 202220:20 0 komentara
Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 23. listopada 2022., proveo dokazne radnje prvog ispitivanja trojice osumnjičenih hrvatskih državljana (1993., 2001. i 2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u svezi stavka 4. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 1. u svezi stavka 2. KZ/11.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 22. listopada 2022. oko 00:05 sati u Splitu, na području oko Kluba navijača HNK Hajduk–Torcida, u skupini od najmanje 50-ak osoba, prilikom dolaska policijskih službenika po dojavi o remećenju javnog reda i mira i nakon što im je izdana naredba da se raziđu i prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, policijskim službenicima upućivali uvrede. Osnovano se sumnja da su, u nakani fizičkog obračuna, krenuli prema njima i gađali ih kamenjem, staklenim bocama, dijelovima betonskih blokova i drugim predmetima, kojima su pogodili četvoricu policijskih službenika pri čemu su zadobili tjelesne ozljede.

VEZANE VIJESTI

Osnovano se sumnja da su nastavili s daljnjim kretanjem prema policijskim službenicima i bacanjem kamenja, staklenih boca i drugih predmeta prema njima te im upućivali ozbiljne prijetnje, tražeći od prisutnih navijača da im se pridruže. S napadom su prestali nakon što je jedan policijski službenik izdao upozorenje da stanu i da će pucati te potom i ispalio hitac upozorenja u zrak.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela sukladno odredbi članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku, priopćio je DORH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!