Državna odvjetnica otkrila detalje zločina u Novskoj

Vijesti 31. kol 202215:391 komentar
Izvor: Damir Spehar/PIXSELL

O stravičnom zločinu koji se dogodio u srijedu ujutro u Novskoj, a u kojem je smrtno stradala 39-godišnjakinja koju je ubio 54-godišnji suprug, govorila je državna odvjetnica iz Novske nakon završenog očevida.

“Obavljen je i očevid na mjestu gdje se osumnjičeni udaljio i utvrđeno je da si je oduzeo život”, rekla je zamjenica sisačke županijske državne odvjetnice Sanja Jagušt i dodala: “Vezano uz postupanju prema njemu, on je 13. kolovoza 2022. bio ispitan po dežurnom zamjeniku Državnog odvjetnika u Sisku. Po kaznenim i prekršajnim izvacima iz evidencije osumnjičeni je na dan 30. kolovoza 2022. bio neosuđivan.

VEZANE VIJESTI

13. kolovoza je bilo prvo postupanje državnog odvjetništva u konkretnom predmetu, prvi put je zaprimljena kaznena prijava žrtve zbog tjelesne ozljede, prijetnje i nametljivog ponašanja. Dežurni zamjenik je procijenio da je umjesto istražnog zatvora zbog ponavljanja djela adekvatna i mjera zabrane približavanja žrtvi i zabrane odnosa s njom. Do danas nije javljeno da je mjera kršena.”

Na pitanje je li počinitelj ranije činio slična kaznena djela, otkrila je: “Nemam tih informacija. Prema izvatku iz kaznene evidencije na dan 13. 8. 2002. vodi se kao neosuđivan, ali sukladno informacijama objavljenima u medijima i provjerom u upisnike Županijskog državnog odvjetništva u Sisku utvrđeno je da je 1999. proglašen krivim zbog teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom na kaznu zatvora od tri godinu. No, sukladno zakonu za njega je nastupila rehabilitacija pa se vodi kao neosuđivan.”

Objašnjavajući što uopće znači nametljivo ponašanje rekla je: “Ne mogu davati konkretne informacije iz tog predmeta, ali očito je postojala osnovana sumnja da postoji počinjenje tog kaznenog djela. Nametljivo ponašanje je kad netko nekoga duže, kroz neko vrijeme progoni, pokušava uspostaviti neželjeni kontakt. Ovdje je prijavljeno i kazneno djelo prijetnje i tjelesne ozljede.”

Upitana zašto mjera ipak nije bila stroža s obzirom na to da je prijavljen za tri kaznena djela, državna odvjetnica je rekla: “Za svako od tih kaznenih djela moguće je odrediti mjere opreza umjesto istražnog zatvora. Zamjenik je temeljem podataka i činjenica odlučio da će s obzirom na sve mjera biti dovoljna.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar