Državne nekretnine pokušale ući u vlastiti prostor u Dežmanovoj. Bezuspješno

Vijesti 26. svi 202216:37 > 17:04
N1

Državne nekretnine pokušale su u četvrtak ući u vlastiti posjed u Dežmanovom prolazu u Zagrebu, no bezuspješno.

Prema dostupnim informacijama radi se o jednom od četiri državna prostora koje je u posjed uzela obitelj Rodić i za koje od početka, navodno, ne plaća najamninu, zbog čega je dug premašio 3,8 milijuna kuna.

VEZANA VIJEST

Priča je u javnost dospjela prije nekoliko mjeseci, nakon što je zviždačica Maja Đerek optužila tadašnjeg ministra državne imovine Marija Banožića da je pogodovao obitelji Rodić jer je tražio da se odpečati jedan od prostora.

Banožić čitavo vrijeme govori da takav postupak narušava pravni postupak koji se vodi protiv obitelji. Što se tiče jutrošnjeg postupanja policije, Državne nekretnine poručuju da je posljednji poznati i utuženi posjednik poslovnog prostora brisan iz sudskog registra pa su krenuli u preuzimanje posjeda.

“S obzirom na to da je posljednji poznati i utuženi posjednik poslovnog prostora u vlasništvu RH na adresi Dežmanova ulica 2, Zagreb brisan iz sudskog registra i prestao pravno postojati, tvrtka Državne nekretnine d.o.o. pokušala je jutros stupiti u posjed praznog poslovnog prostora kako bi istim mogla raspolagati. Prilikom pokušaja stupanja u posjed, u prostoru je zatečena fizička osoba koja nema pravnu osnovu za posjed ili korištenje navedenog prostora. Tvrtka će protiv fizičke osobe poduzeti odgovarajuće pravne korake. Izlazak policije na navedenu lokaciju nije zatražila ova tvrtka s obzirom da za istim nije bilo potrebe”, priopćili su poslijepodne iz Državnih nekretnina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.