Državni inspektorat zapečatio Klarićevu teretanu, dobio i 30.000 kuna kazne

Vijesti 02. velj 202110:25 > 12:40 3 komentara
andrija klarić, teretana
Robert Anic/PIXSELL

Vlasniku teretane Andriji Klariću, koji je jučer priveden nakon što je na Trešnjevci otvorio teretanu unatoč protuepidemijskim mjerama koje su na snazi u Republici Hrvatskoj, teretana je zapečaćena.

“Državni inspektorat je nakon obavljenog inspekcijskog nadzora i utvrđenih činjenica donio usmeno rješenje obustave rada subjekta do opoziva Odluke Stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprečavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja”, objavljeno je iz Inspektorata.

VEZANA VIJEST

Inspektori Civilne zaštite, također, vlasniku teretane su odredili dvije kazne. Jednu za pravnu osobu od 10 tisuća kuna, i drugu za odgovornu osobu u pravnoj osobi od 20 tisuća kuna. Obje su minimalne.

O pečatu na vratima pisali su i na stranici na Facebooku.

“Na naš gym stavljen je pečat koji znači, ne samo da ne možemo raditi unutra, već i to da ne možemo unutra ući po naše stvari ili voditi online trening. Ne znamo još koliko će pečat biti na vratima, ali koliko god bude, on nas ne spriječava da dođemo na Trg bana Josipa Jelačića u srijedu 3. 2. 2021”, napisali su među ostalim.

Danas, satima nakon uhićenja vlasnika naše teretane, na naš gym stavljen je pečat koji znači, ne samo da ne možemo…

Posted by Quantum Premium Gym Trešnjevka on Monday, February 1, 2021

Andrija Klarić jučer je, podsjetimo, nakon što je otvorio teretanu, priveden te je ispitan u policiji, da bi potom bio zadržan kod policijskog nadzornika, gdje čeka ispitivanje u Tužiteljstvu.

Ispitivanje će biti održano vjerojatno danas poslijepodne, rekao je za N1 sinoć Klarićev odvjetnik Gordan Marović.

Marović je za N1 potvrdio da će Klarić poricati svoju odgovornost:

“Ne smatra se krivim. Smatra da je ovo pitanje njegove slobode, da je to stvar principa, da su mjere nejednako raspoređene u različitim dijelovima pučanstva. Smatra da su mu time ugroženi i osobna sloboda i egzistencija njega i njegove obitelji. On ne negira postojanje bolesti, ne negira sve mjere, nego samo ove mjere koje se tiču zatvaranja različitih vrsta poslova kojima se ljudi bave.”

Za sankcije koje Klariću prijete po slovu zakona za kazneno djelo za koje ga se sumnjiči odvjetnik kaže da je Klarić “spreman na to”:

“On zna da sloboda nije besplatna.”

Više čitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare