FOTO, VIDEO / Provozali smo se zagrebačkom žičarom

Vijesti 16. velj 202210:39 > 11:54 1 komentar
N1 / Jelena Bokun

Zagrebačka žičara dobila je uporabnu dozvolu. Datum kada bi žičara mogla biti otvorena, kao ni cijena karte još uvijek nisu poznati. Ekipa N1 televizije provozala se žičarom, a naša reporterka Jelena Bokun donosi najnovije informacije.

N1 / Jelena Bokun
N1 / Jelena Bokun
N1 / Jelena Bokun
N1 / Jelena Bokun
N1 / Jelena Bokun

Podsjetimo, Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je prošlog tjedna suglasnost za izdavanje uporabne dozvole za Žičaru Sljeme, budući da su na njoj provedene mjere zaštite od buke..

Inspekcija je prošlog tjedna preuzela dokumentaciju te je utvrdila da Žičara ima valjano Izvješće o mjerenju buke.

“Iz izvješća je razvidno da su ispunjeni zahtjevi vezani uz provedbu mjera zaštite od buke građevine Žičare Sljeme, tj. kretanja gondola za doba dana i večeri, te rada strojarskih instalacija za grijanje i ventilaciju (za koje je predviđen 24-satni rad) za doba dana, večeri i noći”, navodi u priopćenju Državni inspektorat.

Upravo je razina buke sprječavala otvorenje žičare do sada. Žičara je trebala biti otvorena u prvom dijelu 2021., no tada nije dobila suglasnost sanitarne inspekcije jer je bila prebučna.

Problem je bio u pravilniku o najvišim dopuštenim razinama buke koji žičaru nije definirao kao prometnu infrastrukturu.

Pravilnik je na kraju promijenjen koncem prosinca, no unatoč dobivenoj dozvoli, grad je najavio dodatno ulaganje od 1,7 milijuna kuna kako bi se buka dodatno umanjila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare