Oglasili se iz zaprešićkog Eko Flora o velikom požaru: Hidrantska mreža je zakonito izgrađena

Vijesti 21. lip 202414:59 0 komentara
Marko Prpic/PIXSELL

Tvrtka Eko Flor Plus, u čijem je skladištu u Zaprešiću požar zahvatio plastičnu masu prije dva dana, u petak je odgovorila na špekulacije o raspoloživosti hidrantske mreže, poručivši da je hidrantska mreža na toj lokaciji tvrtke zakonito izgrađena za potrebe ranije izrađenih objekata.

“Ističemo kako je hidrantska mreža na predmetnoj lokaciji zakonito izgrađena u skladu s građevinskom dozvolom za potrebe ranije izrađenih objekata koji su posjedovali uporabnu dozvolu te se ista djelomično koristila i tijekom cijeloga trajanja vatrogasne intervencije”, stoji u priopćenju.

Uz vanjske hidrante koji su na građevnoj čestici Eko Flora korišteni za potrebe gašenja požara, korišteni su i hidranti uz samu granicu parcele, dodali su te podsjetili da je funkcionalnost vanjske hidrantske mreže uvelike doprinijela uspješnosti i brzini vatrogasne intervencije, što su potvrdili i vatrogasci.

Također su istaknuli kako je za potrebe novih građevina koje su, nažalost, izgorjele projektirana i izvedena hidrantska mreža te je još 7. veljače 2024. Vodoopskrbi i odvodnji Zaprešić podnesen “zahtjev za vodovodni priključak za pravne osobe”, no Eko Flor do danas nije zaprimilo povratnu informaciju.

“Na predmetnoj se lokaciji od ranije nalazi funkcionalna hidrantska mreža koja je djelomično poslužila za brzo i učinkovito gašenje požara, a na vodovodni priključak za potrebe novoga objekta čeka se odobrenje Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić”, pojasnili su.

U odgovoru na medijske upite o žutim vrećicama, istaknuli su kako je Eko Flor kao najpovoljniji ponuditelj u Zaprešiću i Zagrebu preuzeo obvezu preuzimanja plastične ambalaže i da je kao davatelj javne usluge na području Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije u obvezi odvojeno prikupljeni ambalažni otpad preuzimati od građana na daljnju oporabu sukladno koncesijskim ugovorima sklopljenim s jedinicama lokalne samouprave.

“Svakodnevno se u odvojeno sakupljenoj plastičnoj ambalaži nalaze velike količine sadržaja koji tamo ne pripada, kao što su litijske baterije u odbačenim elektroničkim uređajima (od odbačenih čestitki do baterija u mobilnim uređajima, daljinskim upravljačima, elektroničkim cigaretama), sprejevi s različitim lako zapaljivim tvarima i slično pa i ovom prilikom apeliramo na savjesnije i odgovornije postupanje s otpadom”, poručili su iz tvrtke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!