Ekskluzivno: Kovesi i Laptoš govore za N1

Vijesti 08. ožu 202416:00 0 komentara
N1

U jeku aktualne afere oko 3D snimanja koje je nakon potresa obavljao Geodetski fakultet, premijer Plenković uporno ponavlja kako su europski istražitelji u tom slučaju prekoračili svoje ovlasti. Riječ je o 100 posto novcu iz hrvatskog proračuna, kaze Plenković, pravo je pitanje zašto oni to rade.

Urednice Točke na tjedan Mila Moralić i Nataša Božić otputovale su u Luxembourg kako bi na licu mjesta saznale o čemu je riječ. Zašto se u ovom slučaju govori o sukobu nadležnosti i što glavna europska tužiteljica poručuje hrvatskim vlastima i hrvatskim građanima.

Što su našim novinarkama u ekskluzivnim intervjuima rekle Laura Kovesi i Tamara Laptoš, pogledajte u nedjelju u Točki na tjedan.

Datum izbora visi u zraku, a mi ćemo u nedjeljnoj emisiji provjeriti je li sve spremno i koliko će nas koštati superizborna godina. Gost je potpredsjednik Državnog izbornog povjerenstva Josip Salapić.

Premijer i predsjednik tradicionalno su u lošim odnosima, no sada kada ulazimo u izborni ciklus, to dobiva novu dimenziju. Koje su ovlasti predsjednika u izbornom procesu, postoje li zamke oko dodjele mandata? Ustavni sud rekao je da je s izbornim jedinicama sve u redu, što je s biračkim popisima i glasovanjem na europskim izborima – može li netko glasovati jedan dan u Hrvatskoj, drugi u Irskoj? Gost TNT-a je prof. ustavnog prava, Đorđe Gardašević.

U povodu Dana žena, u rubrici Europa bira, koju vam donosimo zajedno s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, donosimo vam dio debate o ravnopravnosti žena u RH.

Ove nedjelje predstavljamo i probleme te moguća rješenja do kojih smo došli u rubrici TNT rješenja na važnu temu mentalnog zdravlja mladih.

Uživo pratimo skupštinu Dinama na kojoj se bira bira predsjednik zagrebačkog kluba.

Aktualne teme u studiju komentiraju novinarke Jasmina Popović i Petra Maretić Žonja.

Gledajte TNT s Milom Moralić u nedjelju od 9 do 12 samo na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!