Festa sv. Vlaha: U procesiji dopušteno sudjelovanje 250 osoba

Vijesti 03. velj 202109:03 > 09:21 0 komentara
Mate Uzinić
N1

Dubrovnik danas proslavlja 1049. Festu sv. Vlaha, nebeskog zaštitnika Grada.

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, ovogodišnja Festa sv. Vlaha održat će se uz obvezno nošenje maski na otvorenom i dva metra razmaka, dok je na središnjem misnom slavlju i procesiji dopušteno sudjelovanje 250 osoba.

Svetu misu u 10 sati predvodi i propovijeda apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije Mate Uzinić.

U razgovoru za N1 kazao je kako “festa sv. Vlaha nije samo festa crkve i biskupije nego i festa grada, to je nešto što nadilazi samo crkveno, to je društveni događaj za grad i stanovnike grada”.

Odgovarajući na pitanje o prigovorima o neujednačenim kriterijima Stožera, kazao je da razumije prigovore no “oni nisu uvijek dovoljno logični, kao što nažalost nisu uvijek ni mjere Stožera bile sasvim logične. Ako usporedimo pitanje kafića i restorana s ovim našim okupkljanjem, mi se ipak ovdje možemo organizirati tako da poštujemo epidemiološke mjere, možemo nositi maske, biti na razdaljini, što nažalost u restoranima nije moguće”.

sv vlaho
Grgo Jelavic/PIXSELL

Nakon euharistijskog slavlja održat će se tradicionalna procesija gradom, s ograničenim brojem sudionika. Za 15,30 sati planiran je tradicionalni pozdrav barjaka nadbiskupu i Katedrali.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!