Filipović: Inflacija bi bila i veća bez Vladina paketa mjera

Ekonomija 16. stu 202213:52 1 komentar
N1

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović osvrnuo se na najnoviji podatak DZS-a o stopi inflacije u listopadu od 13,2 posto na godišnjoj razini, što je njezina najviša stopa otkad se prate podaci,

Filipović je poručio da bi inflacija zasigurno bila i veća da Vlada nije išla s paketom mjera kako bi se pomoglo građanima i poduzetnicima.

“Na takav način smo ograničili rast troškova, prije svega energenata. Isto tako, djelujemo kontinuirano, interveniramo u cijene goriva. Dogodine je Minstarstvo financija predvidjelo da će doći do smirivanja inflacije, odnosno da će ona usporiti na 5,7 posto”, naveo je Filipović odgovarajući na upit novinara.đ

POVEZANE VIJESTI

Dodao je i da je u usporedbi s ostalim zemljama EU, Hrvatska po visini inflacije “negdje u sredini” te naveo kako primjerice balitčke zemlje imaju inflaciju veću od 20 posto.

Po njegovim riječima, mjere koje su trenuno na snazi vrijedne do 31. ožujka iduće godine. “Mi ćemo, kad se taj datum bude bližio, sagledati situaciju i donositi sve odluke koje idu u korist našilj ljudi”, zaključio je Filipović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare