Filipović o prvoj godini mandata: Nisam iscrpljen, pokrenuo sam projekte

Vijesti 19. lip 202218:59 > 22:01 0 komentara
N1

Gradonačelnik Rijeke Marko FIlipović bio je gost Dnevnika N1. S našim reporterom Rankom Stojancem pričao je o razvojnim projektima u Rijeci, kao i o prvih godinu dana na čelu grada.

Govoreći o izgradnji ACI Marine u središtu Rijeke, Filipović misli da u tom projektu ne može ništa krenuti po zlu.

“Dogodila se sinergija svih partnera. Drago mi je da je Rijeka danas najveće gradilište u Hrvatskoj. Jako je puno investicija koje mijenjaju lice grade. ACI Marina Rijeka bi trebala biti operativna od 2024.- 2025.”, rekao je.

Gradonačelnik napominje da su to definitivno projekti na kojima treba surađivati i s Vladom Republike Hrvatske.

“Ne bih politizirao o projektima koji se odvijaju na području Grada Rijeka. Naravno da svaka normalna Vlada u Zagrebu prepoznaje taj projekt. Svi skupa moramo odraditi jedan dobar posao u budućnosti”, ističe.

Filipović također smatra da ministar Butković radi svoj posao dobro.

“Ja ne mogu reći da ministar Butković ne radi dobro svoj posao. Volio bih da neke stvari idu brže, kao što je željeznica. Apsorpcija EU fondova bi bila znatno manja da nema Ministarstva mora, prometa i infrastrukture”, rekao je.

Prva godina na čelu Rijeke

Kaže da je uvjeren da se Rijeka politički neće naći u istoj situaciji kao u Splitu i Zagreba.

“Uvjeren sam da pogotovo nećemo biti u splitskom scenariju. Mi smo odmah konstituirali gradsko vijeće. Nema formalno potpisane koalicije. Mislim da do ponavljanja izbora neće doći. To je jedna diskusija i jedan dijalog”, govori.

Prva ga godina mandata, napominje, nije iscrpila.

“Ja sam i dalje spreman služiti građanima. Mislim da sam ove godine dokazao da sam neke projekte pokrenuo s mrtve točke. Mislim tu prvenstveno na kompleks zapadne Žabice. Pronašlii smo nakon provedenog javnog natječaja investitora i ako sve bude kako treba i ako gradski vijećnici prihvate odluku o prodaji te nekretnine, mislim da za tri i pol godine možemo imati funkcionalan autobusni kolodvor, komercijalne sadržaje i veliku garažu u centru grada”, kazao je Filipović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!