Fižulić: Ministar Beroš trebao bi izgovoriti tri rečenice

Vijesti 12. kol 202209:13 > 11:10 6 komentara
N1

Goranko Fižulić, politički analitičar, u Novom danu je govorio o smrti novinara Vladimira Matijanića i reakciji sustava u tom slučaju.

“Ako zovete Hitnu pomoć, onda možete završiti kao Vlado Matijanić. Ako imate nekoga u zdravstvenom sustavu, on će se o vama brinuti. Ta čuvena veza ili poznanstvo koje vam treba da biste riješili i najjednostavnije stvari izjeda ovo društvo”, ističe Fižulić.

VEZANE VIJESTI

Dodaje da je Hrvatska partijska država. “U 30 godina, koliko HDZ nije bio na vlasti?! Postoje gradovi, općine u kojima nitko osim HDZ-a nije bio na vlasti.”

Provode se nadzori i inspekcija kako bi se utvrdilo je li sustav zakazo u slučaju Matijanića. Sporno je i to što mu je rečeno da nema lijeka za ublažavanje simptoma covida, iako ministarstvo tvrdi suprotno. Fižulić se osvrnuo i na lijek Paxlovid koji se koristi za liječenje težih oboljenja od covida, a Hrvatska ga nije ni naručila.

“Po meni je od svih promašaja ministra Beroša u ove 2,5 godine ovo daleko najveći i javnost minimalno zaslužuje da da neko suvislo objašnjenje zašto ga nije kupio, za razliku od svih ostalih europskih država, a Srbjija ga je kupila još u studenom prošle godine”, rekao je Fižulić pa dodao:

“Ministar Beroš, ako je pogriješio, trebao bi izgovoriti tri rečenice: pogriješio sam, žao mi je i odlazim.”

Fižulić se osvrnuo i na obnovu sanitarnih čvorova u Ministarstvu zdravstva. Procijenjeno je da će renovacija koštati 2,3 milijuna kuna.

“Košta više nego stan, to je tipično za hrvatsku javnu nabavu, sjećamo se Bandićevih WC-a. U tome se pretjeruje pa ispadaju ovakvi detalji poput četki koje koštaju 10 puta više nego u Ikei. Žao mi je što ministri odlaze zbog preskupih kefa za WC, a ne zbog toga što loše rade svoj posao ili ga uopće ne rade”, istaknuo je Fižulić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare