FOTO Miro Bulj optužio Plenkovića za veleizdaju pa mu donio poklon u Sabor

Vijesti 19. ruj 202314:23 0 komentara

U nastavku saborskog aktualnog prijepodneva oporbeni zastupnici uporno su nastavili tražiti od premijera Andreja Plenkovića odgovor na pitanje zašto ništa nije poduzeo vezano za aferu "plin za cent", a saborski zastupnik Miro Bulj (Most) donio je i prigodni poklon premijeru.

Osim na jeftini plin, Bulj se osvrnuo i na zaradu ministra vanjskih poslova Gordana Grlića-Radmana od zbrinjavanja eutaniziranih svinja.

Bulj je pitao premijera o eutanaziji svinja zbog afričke kuge. “Gdje vam je Gordan Grlić-Radman? Vaš veselko sad nije ovdje.”

“Nadam se da ste dobro, fufljali ste više nego obično… Kao i inače u teorijama zavjere, osim što sam izdajnik jer imam srpske zastupnike, i što sam korumpiram kao Benčić i Mrak Taritaš, sada ste našli tezu o tome kakve veze ima Grlić-Radman kao ministar koji je sad s vašim frendom Milanovićem u New Yorku, a Vučković je na sjednici za pomoć svinjogojcima da bi ih obeštetila, a siguran sam da Grlić Radman nije donio virus svinjske kuge…

2017. ugovor Agroproteinke, nema Grlića Radmana u Vladi… Logička konstrukcija koju nastojite plasirati je toliko nerazumljiva, izmišljena i debilna da ne znam tko ju može koristiti kao tezu koja bi bila ispravna”, odgovorio je Plenković i pojasnio kako se Hrvatska nosila s kugom osnivajući krizne centre i angažirajući lokalne vlasti.

Dodao je da su se svinje eutanizirale na mjestima gdje je niska razina sigurnosti te da su se donijele mjere koje će pomoći i u oporavku. “Mi ćemo zaštititi seljaka i nadoknaditi troškove.”

“Vi ste premijeru svjesni da se pogoduje ministru, bankama, Pavi Vujnovcu, svjesni ste toga. Može li Slavonac seljak za jedan cent dobiti plin ili električnu energiju? Hoće li to biti potpora tom seljaku koji je teško odgojio svinju? Mala je riječ izdaja, to je preblago, ovo je veleizdaja”, odgovorio je Bulj koji je pripremio poklon u vidu majice za premijera Plenkovića.

Na majici je logo HEP-a uz natpis: “HEP, više od krađe. Za 1 cent svima, a ne samo njima”.

Tijek događaja u Saboru iz minute u minutu pratimo na OVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!