FOTO / Nikad veće gužve ispred žičare: Svi Zagrepčani pohrlili na Sljeme

Vijesti 21. sij 202413:40 2 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Nakon odluke zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da vožnja žičarom ovaj vikend bude besplatna, oko 1000 posjetitelja u subotu se svaki sat vozilo žičarom Sljeme. S obzirom na današnje gužve ispred sljemenske žičare brojke bi mogle biti još veće.

Uz besplatnu žičaru ovaj vikend, na Sljemenu su otvorene i staze za sanjkanje, uključujući noćno sanjkanje do 20 sati, a danas i sutra bit će besplatno skijanje. Staze će biti i dodatno zasnježene, kao uvod u službeno otvorenje skijaške sezone u utorak, 23. siječnja, istaknuli su iz Grada Zagreba.

Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Na taj način Grad želi posjetiteljima izaći u susret s obzirom na to da je stara “trosedežnica” trajno oštećena u srpanjskom nevremenu te se ide u izgradnju nove. Posjetiteljima su na raspolaganju samo vučnice, a od staza jedino Zeleni i Bijeli spus.

Sljemenska žičara radi od 9 do 19 sati.

Sve posjetitelje koji su odlučili ovaj vikend uživati u ljepotama Sljemena poziva se da izbjegnu gužve u dolasku do donje postaje žičare tako što će koristiti javni prijevoz, jer garaža i okolni parking ne mogu primiti veliki broj automobila.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare