FOTO Ovo je mačeta učenika iz gimnazije, otkriveno i što se događalo u učionici

Crna kronika 07. ožu 202318:25 0 komentara
Tomislav Miletic/PIXSELL / PUZ

Zagrebački su policajci proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje da je prijetio oružjem učenicima u zagrebačkoj Klasičnoj gimnaziji.

Kako navodi policija, sumnja se da je mladić u ponedjeljak u 13.45 sati, došao u prostorije obrazovne ustanove na području Medveščaka, ušao u jednu od učionica za vrijeme trajanja nastave te je odmah počeo glasno zvati jednog od učenika.

PUZ

“Na što ga je profesorica pokušala smiriti i upozoriti na ponašanje, da bi joj tada osumnjičeni uputio prijetnje. Čim je osumnjičeni ugledao traženog učenika s namjerom da ga zastraši, izvadio je mačetu te s njom krenuo prema njemu. Tada u namjeri da spriječi napad osumnjičenog i zaštiti oštećenog, jedan od učenika je podigao školsku stolicu nakon čega je osumnjičeni zastao s prijetnjama. A potom se nakon kraćeg vremena se udaljio iz prostora škole. Navedenim ponašanjem i dolaskom u razred s hladnim oružjem, osumnjičeni je kod oštećenog 18-godišnjaka izazvao osjećaj straha za život te je time prouzročio uznemirenost i ostalih učenika kao i profesorice”, priopćila je policija.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, policijski službenici proveli su pretragu stanova kojima se koristi osumnjičeni te je u stanu na području Medveščaka pronađena mačeta nepravilnog oblika crne boje s plastičnom drškom ukupne dužine 47 cm i dužine oštrice 34 cm koja se nalazila u crnoj futroli.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je protiv njega podnijeto posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!